Маргарита Симонян: Западни приятели, вие ни включихте в режим „руснаците никога не се предават“

Pan.bg 20 мар 2018 | 22:56 views (1356) commentaries(3)
img
Маргарита Симонян, главен редактор на РТ


Всъщност Западът би трябвало да е в ужас не от 76-те процента на Путин, а от това, че на изборите в Русия за консервативно-патриотичните, комунистическите и националистически идеи гласуваха 95% от населението, докато либералните идеи останаха с убийствените 5 процента.

И виновни за това сте вие, мои уестърн приятели. Вие ни включихте в режим „руснаците никога не се предават“. Отдавна ви казвах, намерете си нормални съветници по Русия и изхвърлете тези лайнари.С вашите недалновидни санкции, с безсърдечното ви унижение спрямо нашите спортисти (включително инвалидите), с вашите скрипали и показното ви пренебрежение към основни либерални ценности като презумпция за невинност (при това съчетано лицемерно с насилствено насаждане на ултралиберални идеи в собствените ви страни), с вашите припадъчни масови истерии, предизвикващи у здравия човек единствено въздишка на облекчение, че, слава Богу, живее в Русия, а не в Холивуд, с вашия предизборен бардак – било то в Щатите, в Германия или в Брекзит-зоната, с натиска ви върху РТ (телевизионният канал „Russia Today“, бел. ред.), на който не можете да простите, че се възползва от вашата свобода на словото и показа на целия свят, че от нея, явно, не всеки може да се ползва, че тя не е създадена за ползване, а за красота, като някакъв кристален парцал – отдалече свети, а отблизо не става да си изчистиш с него конюшнята – с всички тези несправедливости и жестокости, с инквизиторското ви лицемерие и лъжа вие ни накарахте да спрем да ви уважаваме. Вас и вашите соу куул ценности.Ние вече не искаме да живеем като вас. Преди петнайсет години – тайно или явно – искахме да живеем като вас, а ето, че вече не щем. Просто престанахме да ви уважаваме. Както и тези, които подкрепяте у нас. Ведно с онези, които подкрепят вас. Иженарицаемите пет процента. И виновни за това сте самите вие. Западните политици и анализатори, вестникари и разузнавачи.Нашият народ може много да прощава. Но не прощаваме високомерието. Както всеки нормален народ, впрочем. Единствената хартисала сред вас империя би трябвало да се поучи от историята на съюзниците си – все бивши империи. И да знае защо са профукали своите империи. Най-вече благодарение на своето викосомерие.


White man’s burden, my ass. Само че тази хартисала империя не уважава историята, преподават й я през пръсти, и накрая всичко ще свърши така, както винаги свършва в подобни случаи.А междувременно успяхте да ни сплотите около вашия враг. В мига, в който го обявихте за враг, ни сплотихте около него. Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш водач. И няма да ви дадем да го смените. Направихте това със собствените си ръце. Тъкмо вие противопоставихте патриотизма на либерализма. Макар те да не са взаимноизключващи се понятия. Вие направихте така, че пред тази фалшива дилема ние избрахме патриотизма. А иначе мнозина от нас са в същността си либерали. Като мен, например. Разбрахте ли сега какво направихте. И така ще е задълго.Превод "Гласове"

Източник: politikus.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 21 мар 2018, 04:44
   
  16
   
  1

  Браво Маргарита! Отлична статия!

  Тя показва, къде е грешката на Запада, по отношение на Русия!
  Фалшивият Запад, залага на елементарни поведения и реакции на населението.
  Те искат да превземат Русия, като настроят руснаците против "носителите на путиновата система", но не им се получава.
  И няма да им се получи, понеже в Русия има истински патриотизъм! И други ценности!
  На Запад най-важното са егоизмът и "на мене да ми е добре". И от там идва фундаментът на системата им: "Парите управляват света"!
  По този начин немците напр. са съгласни страната им да е подчинена на САЩ, ако им е позволено да имат бизнес и да са богати!

  Докато в Русия парите са важни, но не са фундаментът на системата! И точно за това с много по-малко пари, направиха технически скок в оръжията си! А САЩ с трилионите си долари военен бюджет направиха Ф-35, който даже още не е напълно готов...

  В това противостояние и изостряне на отношенията между Русия и Запада, еднозначно ще победи Русия! НО има и опасност, изкуфелите, "вечни управляващи", "задкулисието на Запада" да обяви ТСВ? Тогава обаче ще загине цялото човечество и някога след много хиляди години, може би пак ще се стигне до друг тип цивилизация на Земята?

 2. #2
  Бай Михал 21 мар 2018, 07:15
   
  14
   
  1

  Браво ! Когато фактите говорят и боговете мълчат.

 3. #3
  бай Пердах 21 мар 2018, 07:23
   
  11
   
  1

  Много точно казано. Бравосъ на тази хубава арменка!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker