Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/24/322424/6bd517c68f1b630d078cf435aa52a780_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Млад човек без протекции е обречен на провал

Pan.bg 14 авг 2018 | 12:18 views (605) commentaries(1)
img fakti.bg


Млад човек без протекции е обречен на провал. Това написа във фейсбук Никола Явахчов. Срещу него се надигна жестока медийна кампания за това, че фирмата му е била поканена да достави регистрирани тестове за установяване на чума при животните.

Ето целия текст от Явахчов (без редакторска намеса):

Кампанията , организирана срещу мен и фирма "Глобул Вижън 2018" ЕООД ми показа няколко неща: На първо място е , че да си млад човек без протекции от управляващи партии и институции , означава да си обречен на провал. Нямам връзки с хора от властта, нито подкрепа от бизнес кръгове.Разчитах че спазвайки правилата и законите на държавата, нещата могат да се случват.Уви грешал съм.Само предприемчивост, способност и ентусиазъм не стигат.

След извършената проверка се доказа, че документацията на фирмата ми е изрядна и всяка стъпка по оформяне на договора с френската фирма за производство на диагностикуми за заболявания по животните е съвършенно законна.Въпреки това всичките ми шансове за успех в това начинание се оказаха нулеви.


В многото медиини коментари и публикации по темата като основен порок се изтъкна младостта ми (28 години) , местоработата ми ( ЦГМ - общинско предприятие - 600 лева заплата ) и фактът че фирмата е прохождаща.

Нима 28 години са тийнейджърска възраст на която липсват опит и знания? На тези години много хора са успешни и вървят по градивен път.В България това явно е невъзможно да се случи без "здрав гръб". Служител съм в общинска фирма и едновременно с това се опитвам да развия законен бизнес. Какво позорно и недостойно видяха в това? Или трудещите се честно хора са втора ръка и не бива да им се позволява да проявяват никаква инициатива? Всеки бизнес започва отнякъде, а това че фирмата ми е новорегистрирана се използва като основен аргумент в атаките срещу мен. А какво значение има това след като никой друг не е упълномощен и няма официално разрешение от водещия френски производител с 50 годишен опит в производството на диагностикуми? Каква е вината ми, че успях да се договоря да представлявам и продавам френската продукция в България? Нека споделя, че мой близки ме свързаха и направиха първия ми контакт преди време с “IDvet Genetics”. Приех го като възможност и предизвикателство и реших


да опитам.Подписването на договора с френската страна се предхожда от сериозна писменна комуникация, която не е тайна за никого.

Може би ако бях добре облечен бизнесмен на 50 години, карах Майбах, обядвах с депутати, живеех в тузарско имение и често отскачах до Малдивите, което постоянно да бях отразявал на стената си във фейсбук щях да съм по достоен?Това ли са критериите Ви? Това са да, но критериите на Вашето общество и ценностна система , а не на моите!!!

Да, не притежавам нищо от изброеното, живея с майка си и сестра си в панелка в Сухата Река . Обикновен човек съм,без опит и поведение пред камера, но с образование и езици, без Майбах в гаража но с достойнство и морал!

На едните управляващи бих казал следното : Аз не съм гад, а честен и почтен човек! Никога през живота си не съм извършил нищо незаконно, не мисля и да го правя.

На другите политици които също са тръгнали от моя блок в Сухата Река и на 30 годишна възраст представляваха България в качеството на депутати в европарламента пожелавам да не забравят откъде са тръгнали!

P.S
Единственият ми контакт с политически сили в живота бе през 2014 година като член на избирателна комисия 254618046 - район Овча Купел от квотата на БСП!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  мамногопрост 14 авг 2018, 18:01
   
  0
   
  1

  Ма си много прост.
  Случайно бил в изборната комисия на БСП.
  Случайно се водел на скромна основна заплата 600 лв. и стаж в Градския транспорт, на бюрце някакво, ама иначе въртял частна фирма, докато му плащат общинската заплата.
  Случайно негови близки го запознали с французите, които да докажат, че българските животни трябва да се избият, да се плати някой лев на стопаните, за да си купуват внос от Франция.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker