Меркел е гордостта на Германия

Pan.bg 23 сеп 2018 | 10:10 views (328) commentaries(1)
img fakti.bg


Гражданите на Германия от всички политически дейци, икономисти, учени и спортисти най-много се гордеят с канцлера Ангела Меркел, сочи проучване проведено от вестник Welt am Sonntag. За настоящия канцлер са гласували 16% от анкетираните. Сред тях е имало както граждани от източната, така и от западната част на ФРГ.

На второ място, с 11%, се нарежда Хелмут Шмит, а третата позиция е също за бивш германски канцлер – Вили Бранд. Него са посочили 6% от респондентите. Същия процент получава и Хелмут Кол. Името му предимно споменават жители на източната част на Германия.

Според изданието, резултатите от анкетата показват, че болшинството германци се гордеят преди всичко със своите политици – 49%. На тях отстъпват видни спортисти. Рядко се назовават имена на писатели и учени.

Анкетираните също така са били помолени да посочат града или архитектурната забележителност, с която най-много се гордеят. На първо място те поставят столицата Берлин – 27%, по-рядко Мюнхен и Хамбург.

Що се отнася до германските компании, то гражданите на ФРГ са най-горди с това, че страната е родина на Daimler, Volkswagen и BMW.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 23 сеп 2018, 10:42
   
  4
   
  0

  "Меркел е гордостта на Германия"??

  По-голяма глупост от това, едва ли има? Самите немци не знаят, че тази им е "гордост"?
  "...проучване проведено от вестник Welt am Sonntag...." Типичен пример, как можеш да "докажеш" всяка глупост, която искаш в една страна в "медиите"!

  Истината е, тази раздели Германия на две огромни групи, а също доведе и ЕС почти до разпад!
  Когато се появи пред обикновенните хора в Източна Германия, възклицанията на хората там са "Изчезвай", "Махай се от тука" и "Ние сме народът"...

  "На първо място те поставят столицата Берлин – 27%, по-рядко Мюнхен и Хамбург."?

  И това също не е така! Берлин е град, който десетилетия беше разделен.. Каква "архитектура" и т.н..?
  Във всеки случай Хамбург и Мюнхен са много по-предпочитани градове от самите германци, отколкото този Берлин, който изцяло се намира на територията на някогашната Източна Германия. И цените на имотите в тези два града са много по-високи, отколкото в Берлин. Това също показва, предпочитанията на населението. Хората на Запад имат термин "качество на живота". За тях е важно градът в който живееш да има високо качество на живота, да не е мръсен, шумен, да има възможност за хубава работа, но и много и разнообразен отдих, културни занимания, да е сигурен, да няма много криминални прояви, да има възможност за добро образование, да е престижен в международен мащаб.... и т.н..
  И в Германия Хамбург и Мюнхен са много далече пред Берлин във всичките тези изисквания на местното население, отколкото лошо "скалъпеното" тука "проучване".

  Някой беше казал: "Аз вярвам само на статистиката, която сам съм си фалшифицирал!"

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker