Нидал Алгафари: Мая Манолова не би измъкнала от тинята слаба лидерка на БСП, каквато е Корнелия Нинова

Pan.bg 05 дек 2018 | 00:44 views (520) commentaries(0)
img
http://pogled.info/bulgarski/nidal-algafari-maya-manolova-ne-bi-izmaknala-ot-tinyata-slaba-liderka-na-bsp-kakvato-e-korneliya-ninova.99435Симо Русев/Поглед.инфо/ Потърсихме пиар експерта и политически анализатор Нидал Алгафари във връзка с медийни твърдения, че БСП води разговори с омбудсмана Мая Манолова, както и с острието си Елена Йончева, да се включат в надпреварата за кмет на София като опоненти на Йорданка Фандъкова от ГЕРБ в ускорен порядък - преди предшестващите избори за европейски парламент.

- Г-н Алгафари, вие сте експерт по темата: организация, пиар и провеждане на избори. Мислите ли, че е реално, както се твърди медийно, омбудсманът Мая Манолова, а защо не и острието от парламентарната група на БСП Елена Йончева, да са уговаряни вече да се включат в кметската надпревара за София срещу титулярката от ГЕРБ Йорданка Фандъкова?

- Не знам дали е говорено с Елена Йончева или с Мая Манолова, дали такива разговори въобще са провеждани. Със сигурност обаче Мая Манолова е една изключително добре представена в обществото личност. Тя успя да промени много от имиджа си на боец на БСП. Сега тя е възприемана само като народен боец. Така че би било много добър вариант тя да излезе срещу изключително добре представящата се Йорданка Фандъкова.

- Дали обаче зад този образ на Мая Манолова не стои много добър пиар?

- Не мога да кажа. Нямам представа дали тя ще се кандидатира, дали са се уговорили за нейната кандидатура. Тълкувам го за себе си като възможен вариант. И този вариант - тя да е срещу Фандъкова, е наистина много добър вариант. И той би могъл, ако не спечели, поне да се представи много добре. Т.е. да представи силата, която е зад нея, много добре. Но, от друга страна, не смятам, че Мая Манолова би се жертвала, за да помогне на една много слаба лидерка на БСП. За да я измъкне от тинята, в която и без това вече затъват и се окопават в нея. Смятам освен това, че Мая Манолова е доста по-хитра и по мъдра от това да се постави като жертвен агнец за жена, за която тя лично смята, че не е в най-прекрасни отношения с нея.

- Позицията кмет, пък било то и на столицата, не е ли прекалено ниска топка за амбицията на Мая Манолова, не се ли цели тя в поста на
"Дондуков" 2?

- Не смятам, че е ниска топка, защото, доколкото си спомням, така тръгна един друг човек, който сега е министър-председател на България - през София. Когато успееш да спечелиш София и имиджа на национална фигура, вече е много по-лесно да играеш за по-високи позиции. Но да отиде на "Дондуков" 2, ми се струва малко трудно, защото това означава БСП да започнат да игрят за нея срещу Радев, което ще влоши още повече състоянието на партията. Не мисля, че ще го направят. А и нищо не пречи на човек като Мая Манолова да изиграе такава трудна позиция като играта за кмет и така да надбави за себе си още повече пиар и още по-голямо одобрение. Напълно е възможно.

- Не е ли обаче прекалено рано да се водят такива разговори, този дневен ред не предшества ли разговора за кандидатурите за Европарламент, избори, които ще са през май, а не през есента?

- Ситуацията около евроизборите е съвсем друга. Хората в България имат много малка представа какво какво вършат, какво правят тези наши представители в Европейския парламент. Самите избори са вели и там се разчита на твърдите ядра. Едва ли би излязал някой по-заинтересован от твърдите ядра. Затова е много правилно, който иска да тръгне към кметската надпревара, да започне да се подготвя отдалеч, да чисти негативите си и да добавя позитиви. Смятам, че сега му е времето да тръгне.

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: ПИК
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker