Румънците най-религиозни сред европейците – 55%

Pan.bg 06 дек 2018 | 11:59 views (313) commentaries(3)
img
Проучване: Най-много ходят на църква поляците

Източник:"Dnes.bg''; Елка Василева
Снимка: архив, Reuters


Религията е по-малко важна за европейците, отколкото за хората в Африка, Латинска Америка или Съединените щати, сочи проучване, цитирано от ДПА.

В същото време сондажът, проведен от института "Пю", отчита големи разлики между отделните държави в Европа.

Най-религиозни на континента са румънците. 55 процента от участниците в анкетата от Румъния са се самоопределили като силно религиозни.

На другия полюс са естонците (едва 7 процента), чехите и датчаните (по 8 на сто). Само 12 процента от германците се самоопределят като силно религиозни. Делът на тези хора достига 27 на сто в Италия.

Германците се оказват най-големите скептици, що се отнася до съществуването на Бог - едва 10 процента от тях са "напълно сигурни" в това. На обратния полюс са арменците - цели 79 процента от тях вярват, че Бог съществува - както и жителите на Босна (73 на сто), пише БТА.

Най-много ходят на църква поляците. 61 процента от участниците в анкетата от Полша казват, че присъстват на църковна служба поне веднъж месечно.

По публикацията работи: Елка Василева
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Пазещ тишина 06 дек 2018, 13:11
   
  5
   
  0

  "Най-много ходят на църква поляците." И какво от това?Може само краката ти да ходят. Ходенето на църква не спасява. Писано е в Словото Божие. Трябва да си вярващ човек,а не религиозен. Двете неща са различни.

 2. #2
  иван грозни 06 дек 2018, 17:14
   
  1
   
  4

  бълхарите са безнравствени неверници и трябва да бъдат заличени !

 3. #3
  Браво на румънците 06 дек 2018, 20:50
   
  3
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  Въобще не си в час. Най-безбожната нация са финландците - почти всичките.Следват скандинавците,холандците,белгийците,немците,французите. Браво на румънците. Ние сме малко след румънците,но сме далеч,далеч по-добри християни от скандинавските джендъри и генетични девианти. Не случайно в Скандинавия масовите убийства и самоубийствата са най-много - сексуално и генетично са изродени поради затворените популации, пиенето им направено по Андроповски супурскъпо, а социалните им дефакто са политическа полиция- вземат им децата дори и за две бири изпити от бащите и натопен от съседите - това е резултата от построения от тях социализъм още през 70-те години на миналия век.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker