Боян Чуков разобличи измамата на милиардерите, даряващи за "Нотр Дам"

Pan.bg 18 апр 2019 | 12:14 views (920) commentaries(5)
img
blitz.bg


Парите, дадени за катедралата, се отнемат от държавния бюджет, който се разпределя между наука, образование, болници

„Божественото чудо с лавината от дарения за Нотр Дам: Големите имена във френския бизнес, които са известни с неплащането на данъци намират смисъла на думата „дарение“... в дефискализацията. По-ясно казано, дефискализацията е законен начин да се намалят плащанията във френския бюджет под формата на данъци“. Това написа във фейсбук анализаторът и експерт по национална и международна сигурност Боян Чуков.

Парите, дадени за катедралата, се отнемат от държавния бюджет, който се разпределя между наука, образование, болници, градоустройство и обществени услуги, обяснява Чуков.

Ето какво написа той във фейсбук:

Божественото чудо с лавината от дарения за Нотр Дам: Големите имена във френския бизнес, които са известни с неплащането на данъци намират смисъла на думата „дарение“... в дефискализацията. По-ясно казано, дефискализацията е законен начин да се намалят плащанията във френския бюджет под формата на данъци.

Под термина „дефискализация“ се разбира намаляване на данъчното бреме в резултат на това, че даден гражданин или компания, която той управлява, осъществи инвестиции във френския бизнес, социалното развитие на Франция и в ДРУГИ сфери на живота. Бивш министър на финансите предлага Нотр Дам да бъде определена като „национално съкровище“.

Пример: Данъкоплатците, които плащат данък общ доход имат избор между това да платят 100% на държавата или 66% на Нотр Дам и 34% на държавата. Може и 75% на Нотр Дам и 25% на държавата. В случай, че катедралата се обяви за „национално съкровище“, то тогава имаме 90% за Нотр Дам и 10% за държавата. Очевидно, че не става дума за никаква благотворителност от страна на големия френски бизнес.

При дарение за Нотр Дам се купува лъскав положителен PR за пред общественото мнение. Но парите, дадени за катедралата, се отнемат от държавния бюджет, който се разпределя между наука, образование, болници, градоустройство и обществени услуги. Излиза, че народът след пожара в катедралата трябва да се задоволи с драстичен спад в отпусканите за него средства от бюджета. Не виждам нищо благородно в даренията за Нотр Дам от големия френски бизнес, отбелязва в заключение Боян Чуков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Франсета - оруелски прасета 18 апр 2019, 12:29
   
  13
   
  2

  Типично по еврейски,тамплиерси,масонски...... Във Франция не случайно са се пръкнали тамплиерите и после наследниците им - масоните.В "Нотр Дам" има вплетени много тамплиерски символи закодирани по различни начини. Това е катедрала строена точно когато тамплиерите в Париж и Франция дефакто са на власт. Има нещо гнило в цялата история на този храм от създаването му та до пожара. Интересно защо френските крале се коронясват в Реймс в катедрала носеща същото име и външно почти капие на парижката? Дали пожарът не прикри някаква конфузна тайна за сатанистите-тамплиери,която тайна при продължаване на ремонта щеше да пъкне?

 2. #2
  Ghost_ 18 апр 2019, 13:06
   
  1
   
  14

  Този "експерт" дали някога е изработил и 5 лева сам?
  Ей така, със собствените си ръце, дали е произвел нещо? Освен тъпи писания по вестничета и сайтчета.

  Разобличител :)

 3. #3
  THUNDER 18 апр 2019, 13:34
   
  13
   
  0

  Аз предлагам следната схема на финансиране.

  Макарончо експулсира 2 милион негри обратно в Африка и 3 милиона джихадисти обратно в Авганистан, Пакистан и прочие ..

  От спестените милиарди за социални помощи и от резкият спад на престъпност, който ще последва. Ще ремонтира катедралата и ще повиши жизненият стандарт на Французите..

 4. #4
  Намери начин 18 апр 2019, 14:42
   
  14
   
  0

  Макарон намери лицемерен начин да прекара средната класа на Франция - хем по същество тя да плати ремонта,хем свръхбогатите пак да са на печалба.

 5. #5
  Всъщност? 01 май 2019, 11:20
   
  0
   
  0

  А християнска църква ли беше "Нашата Дама" в същност? Че то по фасадата и беше пълно със сатнински склуптори.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker