Ще се леят потоци кръв с новия НК, притеснен адвокат Марковски

Pan.bg 11 май 2019 | 12:14 views (492) commentaries(2)
img
news.bg


Новите изменения в Наказателния кодекс не помагат. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод разширяването на неизбежна самоотбрана.

Новите промени изменят добри текстове в настоящия Наказателен кодекс, по думите му. Всеки, който е нападнат в дома си, има право на неизбежна отбрана, отсече той.

Текстовете стават много опасни, смята Марковски. Трябва да има адекватен отговор на нападението, обясни адвокатът. В сега действащия кодекс има текстове, които бранят жертвата, ако превиши неизбежната отбрана. Новите текстове носят рискове, по мнението на Марковски.

Могат да настанат ужасни злоупотреби, притеснен е той. Ще се пролеят потоци от кръв, прогнозира адвокатът. Престъпниците не са юнаци, те са страхливци, коментира още Марин Марковски.

Да не гледаме трагедия от първия ред, пожела той.

От своя страна адвокат Людмил Рангелов изрази мнение, че сега действащата норма в НК устройва гражданите за неизбежна отбрана. Приетите на първо четене текстове са противоконституционни, убеден е той. Институтът на неизбежната отбрана е сложен и деликатен, каза адвокат Рангелов.

Диляна Панайотова
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Извод: доходите на тая свиня 12 май 2019, 10:34
   
  6
   
  0

  Вероятно на първо време ще бъдат поизтребени няколкостотин престъпници. Резултата: ще намалее броят на престъпниците чисто физически; ще намалее броят на престъпленията. Извод: дебелият шопар е притеснен,че рязко ще спадне броят на клиентелата му,особено платежоспособната,а от там и доходите на тая свиня.

 2. #2
  юс юс юс юр брейн 12 май 2019, 10:50
   
  5
   
  0

  Ще се леят потоци кръв? А по-добре ли е да се леят потоци пари от джоба на изрядните граждани към крадците и всичко това без ефективни наказания?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker