Скандално слаб дебат за Европа по БНТ!

Pan.bg 19 май 2019 | 21:24 views (480) commentaries(1)
img fakti.bg


Темата за бъдещето на Европа отново остана зад кадър

На дебат с доста изместен фокус станаха свидетели зрителите на БНТ тази вечер. В предаването ''Панорама'' по Националната телевизия, участие взеха Венцислав Тоцев от ''Патриоти за Валери Симеонов'', Димитър Байрактаров представляващ ''Презареди България'', първият в листата на ''Демократична България'' Радан Кънев, Георги Димов от ''АТАКА'' и лидерът на партия ''Воля'' Веселин Марешки.

По-голямата част от участниците през почти цялото време говореха по теми, които са по-подходящи за дебат преди предстоящи избори за местен парламент, а не по такива за Европейски парламент. Една от най-обсъжданите теми беше ниските доходи на българите, които обаче в огромна степен са въпрос от национален характер за България и задача на българското правителство, а не на бъдещи евродепутати.

"Ние ще се борим за защитата на дребния и средния бизнес, който определя масово джоба на хората, няма друга по-важна тема'', заяви Венцислав Тоцев от ''Патриоти за Валери Симеонов''. Тоцев добави, че той и неговите съратници са твърди противници на пакетa ''Мобилност'', както и това, че при влизане в Европейския парламент, ''Патриоти за Валери Симеонов'' няма да бъдат част от нито едно политическо семейство.

"Много хора казват, че искат да защитават българските интереси, те първо трябва да докажат, че могат да го правят в България. Само българският президент посочва кривиците и показва какво е статуквото в България'', това заяви кандидатът на ''Презареди България'' Димитър Байрактаров. Той на няколко пъти изчетка личността на президента Радев, обявявайки го за най-големия борец срещу неправдите в държавата. Байрактаров посочи, че напълно противоположно на ''Патриоти за Валери Симеонов'', от ''Презареди България'' подкрепят пакета ''Мобилност'', защото според тях той е в полза на българските превозвачи.

Кандидатът на ''Демократична България'' Радан Кънев опита да наложи идеи и теми свързани с общото бъдеще на държавите членки на Европейския съюз, а именно ''Европейски енергиен съюз'' и ''Обща европейска отбрана'', които според Кънев респективно биха довели до по-ниски цени на енергията за гражданите на Европейски съюз, а единната отбранителна система до повече сигурност за европейските граждани. ''В България я няма европейската законност, ние трябва да се преборим за нея'', каза Кънев изтъквайки проблема с корупцията в България. ''Българите да се развиват по-добре и по-богато в една по-силна Европа'', добави към посланията си Кънев.

"АТАКА
като единствената пробългарска партия ще се бори за социални доходи, за единна европейска заплата, България да бъде мост между Изтока и Запада, България против либералите, които лобират за премахването на държавата, България, която иска да вземе своето от Европа'', изтъкна вижданията на партия ''АТАКА'' представителят ѝ Георги Димов.

"22% от българите живеят под прага на бедността, работещи бедни, живеещи в материални лишения. Приоритетът на държавата са доходите, образованието, здравето, подкрепата на почтеното предприемачество и разгром на корупцията, за да има социална справедливост'', заяви лидерът на партия ''Воля'' Веселин Марешки.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  социопат 20 май 2019, 08:56
   
  2
   
  0

  Едни постигат целите в живота заемайки твърда позиция, други - неприлична поза...

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker