Обрат! Ново проучване сочи, че БСП изпреварва ГЕРБ

Pan.bg 23 май 2019 | 14:14 views (700) commentaries(5)
img
blitz.bg


БСП все още имам преднина пред ГЕРБ, макар и малка – с 1,3%. Това сочи последното проучване на електоралните нагласи на „Афис”.

То е проведено в периода 10-15 май и е финансирона със собствени средства от агенцията. „Афис” е единствената агенция, която в последните дни преди вота дава преднина на социалистите. Също е единствената, която прогнозира „Воля” да мине 5,88% и да вкара един депутат в ЕП.

Тяхното допитване сочи подкрепа за БСП от 27,4%, за ГЕРБ – 26,1%, за ДПС – 14,1%, „Воля” – 5,9% и ВМРО – 4,7%. Прогнозата им за избирателната активност спрямо избирателните списъци на ЦИК се движи в границите 33-35%, което са между 2,1 и 2,3 млн. души.

От „Афис” уточняват, че на база данните от проучването не може да се определи победителят, защото разликата между ГЕРБ и БСП е в рамките на статистическата грешка.

Видно е, че ГЕРБ е постигнал по-висока степен на мобилизация на своите избиратели в сравнение с основния си конкурент. Най-висока е мобилизацията по традиция на ДПС, но и ВМРО много успешно е провела кампанията си”, коментират от агенцията.

Според анализаторите от „Афис” ГЕРБ има скритити предимства, с които се ползва всяка управляваща партия, а „Коалиция за България” отнема гласове от БСП.

Независимо от високото ниво на декларативност на потенциални гласове в полза на партия „Воля“ вотът за тази партия е несигурен предвид сравнително по-ниската степен на мобилизация.

Обратно – вотът за ВМРО може изненадващо да се покачи на повисоки стойностни нива заради по-високата степен на мобилизация”, уточняват от „Афис”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Швейк 23 май 2019, 14:40
   
  8
   
  17

  БСП може да спечели изборите само в мокрите сънища на Панчелиев и Ко!

 2. #2
  Иван Бориславов-2 23 май 2019, 15:26
   
  6
   
  10

  Дали ще е Юрий Насранов (Агенция АФИС), или Краднелия Сланинова, все едно - БСП ще спечели! Напред към пълна изборна победа ...;)

 3. #3
  ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ"- № 27 23 май 2019, 16:21
   
  6
   
  7

  АЗ ЩЕ ИМ ТЕГЛЯ ЕДНО ГЛАСУВАНЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ Г€РБ$П
  -синове и внуци на БКП и КДС,
  ТЯХНАТА МАМИЦА КОМУНИСТИЧ€$КА!

  НАРОДЕН СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО!

  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

 4. #4
  до 3 23 май 2019, 16:41
   
  6
   
  8

  Вие какво направихте със субсидията? Копейкин блъсна ли си новия Форд от предните избори? Защо излъга, че ще дари субсидията, а я използва? Изобщо Възраждане преживяха голямо Израждане.

 5. #5
  ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ"- № 27 23 май 2019, 18:17
   
  6
   
  5

  Отговор на коментар: #4

  мишле,СКРИЙ СЕ В ДУПКАТА ,ЧЕ НАЦИОНАЛИСТИТЕ ИДВАМЕ И ЩЕ СМАЖЕМ:

  мангалите,педалите,комунягите(Б$П,Г€РБ),мижитурките,юдеите,нато-джендърите,родоотстъпниците -мижитурки,и мишлета в техните дупки!

  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker