Иван Хиновски: След Нова година ТЕЦ „Марица-Изток 2“ отива към фалит

Pan.bg 04 юни 2019 | 19:14 views (458) commentaries(2)
img
frognews.bg


Бавните реформи в системата са една от причини за повишаване на цената на тока. Това каза енергийният експерт Иван Хиновски по БТВ.

Дефицитът в енергетиката от 2011 година е над 5 ,4 млрд. лв. Иван Иванов прави компромис за бизнеса. Декапитализацията на сектора е много опасна. Медиите са се вторачили в цената на тока. Знаете ли колко е сиренето-от 7 лв. Скочи на 10 лева. Върху цената на тока принос имат цената на емисиите от СО2. Страната е длъжна да ограничава. На-тежко е положението с ТЕЦ „Марица-Изток“ 2. След 2019 г. нещата отиват към нейния фалит. Нашата цена за бита е най-ниска в региона. Нашата енергия ще отиде в чужбина и чужда у нас. Накрая цената ще се изравни в региона. Поне още 15% ще плащаме отгоре след време.

Нулева точка в програмата ни трябва да е закон за енергийната бедност. Има голяма част от населението, които могат да плащат по-скъп ток. В България не се прави нещо за бедните семейства. Никой не си мръдна пръста за хората, които изнемогват. България изостава от съвременни енергийни политики. Всеки българин може да получи субсидии, за да си построи малки фотоволтаични проекти.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  зелен фасул 05 юни 2019, 09:12
   
  0
   
  0

  В България не се прави нИщо за бедните семейства. Всеки българин може да получи субсидии, за да си построи малки фотоволтаични ЦЕНТРАЛИ. ПРОЕКТИТЕ НЕ СЕ СТРОЯТ,А СЕ ЧЕРТАЯТ НА ХАРТИЯ.

 2. #2
  Си Перке 05 юни 2019, 10:01
   
  0
   
  1

  А защо още не сте построили АЕЦ-а на о-в Белене?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker