Боян Чуков: Сърбия предава Косово, кога ли и на нас ще ни покажат карта без определени територии?

Pan.bg 05 юни 2019 | 12:40 views (775) commentaries(2)
img http://epicenter.bg/

Унижението на Белград е чудовищно, коментира експертът по международна сигурност

"Наивници! След като предадат Косово и Метохия, ще ги свалят от власт с поредната „народна цветна революция", обобщава анализаторът по отношение на властите в Белград


"Преди няколко месеца американският посланик в Белград е изнесъл лекция на сръбските ученици в началното училище в град Апатин, Войводина. Той е донесъл като нагледно пособие карта на Сърбия без Косово и Метохия." Това написа във Фейсбук Боян Чуков, външнополитически съветник в две правителства, анализатор и експерт по международна сигурност.

"Всяка една държава, която има минимално чувство за достойнство, няма да остави подобен акт без отговор и правителството би обявило посланика за персона нон грата. Унижението е чудовищно. Да се очаква реакция от сегашното правителство в Белград е несериозно. Най-трагичното е, че настоящото сръбско правителство разчита по този начин да остане на власт", пише още експертът.

"Наивници! След като предадат Косово и Метохия, ще ги свалят от власт с поредната „народна цветна революция". Че даже могат да закарат някой „по-буйстващ“ член на сръбското правителството на съд в Хага. Митингите в Белград, на които обикновените хора скандират „Сърбия е малката Русия“, няма да помогнат", коментира анализаторът.

"Кога ли и на нас ще ни покажат карта, на която липсват определени наши територии...", завършва коментара си Боян Чуков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Чукчав 05 юни 2019, 17:23
   
  7
   
  3

  Момче, недей да лъжеш българите, че ще им сменят територията.
  Прочети малко документи за Косово, че лъжеш. Косово и Метохия през хилядолетията са били част различни държави. Последно, след Втората световна война победителите дадоха Косово на Югославия, а не на Сърбия, даже въобще нямаше държава Сърбия, а Югославия и в нея имаше Сърбия, но не самостоятелно, а част от Югославия.
  Косово беше част от територията на Югославия. Когато Югославия се разпадна, сърбите се опитаха насила да завладеят Косово, но ООН ги спря и направи Протекторат на ООН в Косово.
  Самостоятелна държава Сърбия се появи през 2006 г., а Косово стана държава през 2009г.
  Защо обаче Иван Костов и Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски и Георги Първанов оставиха Западните покрайнини на сърбите? Те имаха същия статут като Косово - територии, дадени на Югославия, а не на Сърбия. Ей това е въпроса. А не Република Косово, там историята е ясна.

 2. #2
  юс юс юс юр брейн 05 юни 2019, 21:27
   
  4
   
  1

  Момче, не се изказвай толкоз уверено, че бая подводни камъни има тук.

  Косово (на албански: Kosova или Kosovë; на сръбски: Косово и Метохија или Kosovo i Metohija) е частично призната държава на Балканския полуостров.
  До 17 февруари 2008 г. Косово юридически е автономна област в състава на Република Сърбия, макар фактически областта да не е под контрола на сръбското правителство от 1999 г. Формално Косово е част от Сърбия, но след Косовската война се управлява като протекторат на ООН. През ноември 2006 г. в Сърбия се провежда референдум за нова конституция на републиката, според която Косово остава автономна област, но с по-широка автономия. Това е отхвърлено от предимно албанското население, което не участва в референдума.
  Косово обявява независимостта си на 17 февруари 2008 г. и е признато от България и други държави, 22 от които са страни-членки на ЕС, както и от САЩ и Канада и Австралия. През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. На 27 юли 2010 г. Сръбският парламент приема резолюция, в която заявява, че въпреки това решение Сърбия няма да признае независимостта на Косово. До февруари 2019 г. 13 държави от ООН оттеглиха признаването на Република Косово, а броят на страните, които сега признават Република Косово, е 102 от 193 държави-членки на ООН.

  Който е позволил обявяването на независимост на Косово сега ще му се налага да признава Крим, ЛНР, ДНР и т.н. Освен това Косово е протекторат на ООН но след операцията на миротворците от НАТО: Тя (операцията) е извършена без съгласието на Общото събрание на ООН.

  Територия на Странджа и Родопите е силно обезлюдена и етнически небългарска. На един хвърлей място е Истанбул (15млн. мегаполис), на чиято периферия му трябва жизнено пространство.
  Армия практически нямаме, а да разчитаме само на НАТО е недалновидна политика. Турция води неоимпериалистичниа политика (пример Сирия). Да добавим и "гениалната" външна политика на нашите "мъдри" държавници в уравнението и се вижда, че предпоставки за откъсване на територия от България има предостатъчно.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker