Боян Чуков: Сърбия предава Косово, кога ли и на нас ще ни покажат карта без определени територии?

Pan.bg 05 юни 2019 | 12:40 views (852) commentaries(2)
img http://epicenter.bg/

Унижението на Белград е чудовищно, коментира експертът по международна сигурност

"Наивници! След като предадат Косово и Метохия, ще ги свалят от власт с поредната „народна цветна революция", обобщава анализаторът по отношение на властите в Белград


"Преди няколко месеца американският посланик в Белград е изнесъл лекция на сръбските ученици в началното училище в град Апатин, Войводина. Той е донесъл като нагледно пособие карта на Сърбия без Косово и Метохия." Това написа във Фейсбук Боян Чуков, външнополитически съветник в две правителства, анализатор и експерт по международна сигурност.

"Всяка една държава, която има минимално чувство за достойнство, няма да остави подобен акт без отговор и правителството би обявило посланика за персона нон грата. Унижението е чудовищно. Да се очаква реакция от сегашното правителство в Белград е несериозно. Най-трагичното е, че настоящото сръбско правителство разчита по този начин да остане на власт", пише още експертът.

"Наивници! След като предадат Косово и Метохия, ще ги свалят от власт с поредната „народна цветна революция". Че даже могат да закарат някой „по-буйстващ“ член на сръбското правителството на съд в Хага. Митингите в Белград, на които обикновените хора скандират „Сърбия е малката Русия“, няма да помогнат", коментира анализаторът.

"Кога ли и на нас ще ни покажат карта, на която липсват определени наши територии...", завършва коментара си Боян Чуков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Чукчав 05 юни 2019, 17:23
   
  7
   
  3

  Момче, недей да лъжеш българите, че ще им сменят територията.
  Прочети малко документи за Косово, че лъжеш. Косово и Метохия през хилядолетията са били част различни държави. Последно, след Втората световна война победителите дадоха Косово на Югославия, а не на Сърбия, даже въобще нямаше държава Сърбия, а Югославия и в нея имаше Сърбия, но не самостоятелно, а част от Югославия.
  Косово беше част от територията на Югославия. Когато Югославия се разпадна, сърбите се опитаха насила да завладеят Косово, но ООН ги спря и направи Протекторат на ООН в Косово.
  Самостоятелна държава Сърбия се появи през 2006 г., а Косово стана държава през 2009г.
  Защо обаче Иван Костов и Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски и Георги Първанов оставиха Западните покрайнини на сърбите? Те имаха същия статут като Косово - територии, дадени на Югославия, а не на Сърбия. Ей това е въпроса. А не Република Косово, там историята е ясна.

 2. #2
  юс юс юс юр брейн 05 юни 2019, 21:27
   
  4
   
  1

  Момче, не се изказвай толкоз уверено, че бая подводни камъни има тук.

  Косово (на албански: Kosova или Kosovë; на сръбски: Косово и Метохија или Kosovo i Metohija) е частично призната държава на Балканския полуостров.
  До 17 февруари 2008 г. Косово юридически е автономна област в състава на Република Сърбия, макар фактически областта да не е под контрола на сръбското правителство от 1999 г. Формално Косово е част от Сърбия, но след Косовската война се управлява като протекторат на ООН. През ноември 2006 г. в Сърбия се провежда референдум за нова конституция на републиката, според която Косово остава автономна област, но с по-широка автономия. Това е отхвърлено от предимно албанското население, което не участва в референдума.
  Косово обявява независимостта си на 17 февруари 2008 г. и е признато от България и други държави, 22 от които са страни-членки на ЕС, както и от САЩ и Канада и Австралия. През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. На 27 юли 2010 г. Сръбският парламент приема резолюция, в която заявява, че въпреки това решение Сърбия няма да признае независимостта на Косово. До февруари 2019 г. 13 държави от ООН оттеглиха признаването на Република Косово, а броят на страните, които сега признават Република Косово, е 102 от 193 държави-членки на ООН.

  Който е позволил обявяването на независимост на Косово сега ще му се налага да признава Крим, ЛНР, ДНР и т.н. Освен това Косово е протекторат на ООН но след операцията на миротворците от НАТО: Тя (операцията) е извършена без съгласието на Общото събрание на ООН.

  Територия на Странджа и Родопите е силно обезлюдена и етнически небългарска. На един хвърлей място е Истанбул (15млн. мегаполис), на чиято периферия му трябва жизнено пространство.
  Армия практически нямаме, а да разчитаме само на НАТО е недалновидна политика. Турция води неоимпериалистичниа политика (пример Сирия). Да добавим и "гениалната" външна политика на нашите "мъдри" държавници в уравнението и се вижда, че предпоставки за откъсване на територия от България има предостатъчно.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker