Овчаров: Искате главата на Нинова! Аз този филм съм го гледал през 1996-а. Беше грешка

Pan.bg 09 юни 2019 | 10:23 views (588) commentaries(12)
img
КРОСС/ Взривяващо изказване на пленума на БСП направил бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров.

Пред членовете на Националния съвет на БСП, които вече пети час анализират причините за загубата на евровота и четат докладите на различните комисии към НС за представянето на левицата в кампанията, той заявил в прав текст: Нали всички с вас сме наясно, че не става дума за никакви доклади, за никакви коалиционни политики, за никакви предсрочни нереалистични избори. Става дума, както се казваше в онзи филм - за кожата на един полицай. Става дума за главата на Корнелия Нинова. Аз този филм съм го гледал през 1996-а!

Овчаров предупредил, че единственият печеливш от случващото се в момента в БСП, е Бойко Борисов. "Защото той ще спечели и местните избори и ако искате да знаете, този един лев субсудия не е елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да спечели избори", предупредил Овчаров.

Овчаров припомнил - този филм с оставката на председателя на партията аз го гледах през 1996 година - на 21 декември в 8 ч. сутринта, когато тогавашният министър-председател Жан Виденов ни събра тогавашните министри на извънредно заседание и ни каза: Аз си подавам оставката.

Овчаров не е допускал, че Виденов ще излезе на конгреса с оставката си без да знае кой ще е следващият председател на партията, без да каже кой ще е следващият министър-председател. И така Виденов хвърлил цялата партия в хаос и цялата държава в хаос, подчертал бившият енергиен министър.

Овчаров припомнил, че тогава също е имало вътрешна опозиция и посочил действията на Групата на 19-те, които написаха кърваво писмо, с което поискаха оставката на Виденов след загубата на изборите за президент. В тази група тогава бе Георги Пирински, който сега също иска оставката на председателля - този път на Нинова.

Нали така Георги, ти май беше с тях? Обърнал се Овчаров от трибуната към седящия в залата Пирински.

Та тогава на онзи конгрес ние свалихме Жан Виденов, припомнил Овчаров и продължил - някои от новите кандидати за стола на Нинова вече загряват и треньорите са им много, нали го виждаме всички това, защо се заблуждаваме?

Овчаров предупредил, че ситуацията днес е доста по-сложна. Ние се вкарахме в ситуация, в която нямаме
изход, казал той.

Както тогава Жан Виденов сгреши с оставката, хвърляйки цялата партия и държава в хаос, така сега и Корнелия Нинова сгреши, хвърляйки цялата партия пред избори.

Овчаров заявил, че евроизборите не са загубени и се обърнал към критиците на Нинова, които сега четат докладите с оцеките за вота - да седнат и да видят драматичните доклади и задълбочени анализи, които Националният съвет е приел през 2014 г. след европейските избори, през 2009 г. след загубата на парламентарните избори, през 2015 след местните избори и тогава да седнат всички да разсъждават що е то политически доклад и кое не е политически доклад.

Понеже вътрешната опозиция посочила, че една от грешките на кампанията е обвързването на евроизборите с предизвикване на предсрочни парламентарни избори, което е конгресно решение - Овчаров попитал: Кога разбрахте, че това е грешка и защо тогава не го разкртитикувахте, можетехте да го махнете от целите на кампанията.

Той дал свой прочит и на напускането на парламента от групатта на БСП Да, странно действие, но нека тези, които критикуват този ход на ръководството, да кажат, коя от партиите, останали в парламента, си е повишила резултатите си спрямо предишните избори? Нито една!

Само БСП, която беше извън парламента, казал Овчаров.

Овчаров опонирал аргументирано и на онези, които критикуват линията на т.нар. "ляв консерватизъм". Измислихме си вече и нов етикет, с който ще громим врага с партиен етикет - ляв консерватозъм - кой кога и защо формулира това чудо и кои са носителите му, не скррил възмущението си той.

Накрая Овчаров предупредил пленума - единственият, който ръкопляска на това, което се случва тук, е Бойко Борисов, защото той ще спечели и местните избори. И пояснил, че акцията с този 1 лев субсудия не е елементарен популизъм, това е лишаване на БСП от възможността да спечели избори.
реклама
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  социопат 09 юни 2019, 11:57
   
  3
   
  1

  Овчаров предупредил, Овчаров заявил, Овчаров попитал, оцеките за вота , защо тогава не го разкртитикувахте, можетехте да го махнете,не скррил възмущението си той. този 1 лев субсудия .
  реклама

 2. #2
  Граф 09 юни 2019, 12:24
   
  7
   
  2

  Овчаров, трябваше да им кажеш да не подценяват електората си.Прекият избор е най-честния.По този начин Гергов никога не може да бъде избран.Гергов, да върнеш панаира на държавата, мухльо-социалист!

 3. #3
  Да си ...... 09 юни 2019, 12:46
   
  4
   
  2

  Еее...,стана ясно,че джендъриятя,олигарсите и свинарите са овладяли ръководството в БСП. Да си .бат фичката пайчина - за първи път гласемах за БСП след Жан Виденов и ямно пак 20 години няма да повторя..

 4. #4
  Вервай! 09 юни 2019, 13:00
   
  2
   
  3

  Резултатът че не са гласували почти 70% от имащите право на глас показва оценката на т.н. електорат:"и теС и онеС сЪ мЪскари". Очевадно явление в политическите партии е "роенето", т.е. всеки отделен от ръководството на някоя партия си прави своя: БЗНС-та неизвестен брой; СДС-та и те бяха безброй преди да изчезнат; ДПС-та, ДОСТ-ве и още на тез и онез, Патриоти-та Обединени, та извън обединените, БСП-та-та "Движение 21" на разсърдената Т. Дончева, та АБВ на разсърдения Първанов.......... Електорална маса=два файтона-в първия ръководството, а във втория шапките им. Ей за Туй са маскари, защото ако бяха идейни апологети, идейни водачи, идейни защитници, щяха да си останат в партиите -майки, да защитават, поддържат идеята, ама не, бял кон и сабя... Демокрация, демократичност, но само докато "АЗ" съм на върха, иначе било вождизъм, тоталитаризъм.... И 70% от хората казват"А бе що не си ......../гледате работата -, естествено, да не си помислихте друго.../..".Проблемът е, че на гей обществото това му харесва, та май ще е нужна и тояга ли, ритник ли, шут ли /ама народен, не онзи на шарения политик/...... С идеята че ще се преодолее ефектът на "роене" се появиха и НДСВ и ГЕРБ, само че и те се оказаха въздух под налягане и то с неприятна миризма. Та метла, прахосмукачка, парцал, дезинфектиране, проветряване и само в краен случай ароматизиране е нужно. Най добре поканете онази дама от затвора която единствена се беше опитала да предотврати бягството на ......За такива неща си е нужен ербаплък /смелост, кураж/.

 5. #5
  И чул и видял 09 юни 2019, 14:13
   
  4
   
  3

  Ти ли бе нагъл крадлив мафиот си седнал да даваш акъли, ти ли, дето трябваше да си изгнил в затвора?
  Заради такива като теб БСП е на смъртен одър

 6. #6
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 09 юни 2019, 18:12
   
  9
   
  3

  ЛИЧНО АЗ КАТО АНТИКОМУНИСТ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ $ВИНЯТА КУРн€ЛИЯ $ЛАНИНОВА,
  НАВРЕДИ НА Ч€РВ€НИТ€ Б$-ПАРИ!

  КОЛКОТО ДО ЕНЕРГИЙНИЯТ-МАФИОТ Р.ОВЧ. Е
  ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА,ЧЕ СА СЕМЕЙНИ "приятели"
  с БИВШАТА $Д$арка и СА СИ БЪРКАЛИ ПО ДУПКИТЕ!

  ВСИЧКИ БОКЛУЦИ ОТ Г€РБ$П НА НАРОДЕН СЪД!

 7. #7
  До недрагия бивш 09 юни 2019, 19:37
   
  2
   
  8

  Отговор на коментар: #6

  А ти, като много заблуден, си им светил, докато "СА СИ БЪРКАЛИ ПО ДУПКИТЕ" и си обърсвал лиги.

 8. #8
  Йово 09 юни 2019, 22:19
   
  5
   
  1

  Румен Овчаров е обвинен за това, че в периода от юни 2006 год. до юли 2007 г. в гр. София, в качеството си на министър на икономиката и енергетиката, упражняващ правата на държавата в еднолично търговско дружество със 100 % държавно участие "Мини Бобов дол", умишлено не е упражнил достатъчно контрол. В резултат на това са последвали значителни щети за дружеството в размер близо 9 милиона лева, като престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, съобщиха от прокуратурата. Второто обвинение към Овчаров е, че е превишил властта си и е нарушил служебните си задължения, с цел да набави за частно дружество облага, изразяваща се в осигуряване на възможност за добив на подземни богатства, изключителна държавна собственост, и от това са настъпили вредни последици за "Мини Бобов дол“ и Българската държава, като случаят е особено тежък. В качеството му на министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров бил запознат с влошените финансови показатели на дружеството, поради което извършил смяна на Съвета на директорите. Новоизбраният съвет на директорите предложил три оздравителни плана за дружеството, но и трите били отхвърлени без мотиви от страна на министъра.

 9. #9
  Geocom 10 юни 2019, 08:22
   
  4
   
  2

  Не че Нинова и Овчаров са цвете за мирисане но както се заформя превратът в БСП да бъде спечелен от Станишев и Гергов единствения печеливш ще бат ти Бойко - отново. Просто тия двамата ще са патерицата му която ще го държи на власт вечно а те ще се правят че ужким са му опозиция.

  Както много пъти съм казвал - при сегашната система свестни хора не се допускат до властта - единствено бевши комунисти, сътрудници на ДС, приближените им и мутри. Избор няма.

 10. #10
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 10 юни 2019, 09:31
   
  3
   
  1

  Отговор на коментар: #7

  товарищ "НЕ"заблуден, АЗ ТУК ви СВЕТЯ,СВЕТЯ, НО някои си ОСТАВАТЕ БЕЗНАДЕЖДНО ЧЕРВЕНИ ГОВЕДА !

  ОТ КОМУНЯГА СЕ СТАВА :
  МАНГАЛ,ПЕДАЛ,ПРИВАТИЗАТОР,$Д$ар,Г€РБ€РА$Т,натовец,Джендър ,атлантик,ЛИБЕРАЛ....,

  НО ПАТРИОТ НИКОГА!

 11. #11
  Parametyr 11 юни 2019, 11:11
   
  2
   
  2

  До № 10 "светилото"
  Ами да те изберем теб бе разбирача......да оправиш нещата в държавата.
  Казвай как да гласуваме за теб......може пък да си патриот?...истински.

 12. #12
  НЕМИЛ-НЕДРАГ 11 юни 2019, 11:55
   
  2
   
  2

  Отговор на коментар: #11

  БРАТКО,БЛАГОДАРЯ ТИ,НО МЕН ГОСПОД МЕ Е ИЗБРАЛ ЗА ДА ВИ СВЕТЯ......,
  ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА РАЗЛИЧИТЕ ДОБРОТО ОТ ЗЛОТО....!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker