Проучване на Атлантическия съвет: Българите смятат САЩ за по-голяма заплаха от Русия

Pan.bg 15 юни 2019 | 11:48 views (517) commentaries(3)
img
pik.bg/


Експерти от Атлантическия съвет анализираха настроенията в страните от Централна и Източна Европа по отношение на Русия и САЩ и откриха''тревожна тенденция''. Това се казва в публикацията ''Съединените щати и Централна Европа: второ столетие на сътрудничество", публикувана на сайта на съвета, предаде "Фокус", цитирайки РИА Новости.


Отбелязва се, че от 2017 година отношението на жителите на централноевропейските страни към НАТО се е подобрило. Подкрепата за Северноатлантическия алианс в Чехия се е увеличила с 27%, в Словакия с 13%, в Румъния и Унгария – с по 7% и в Полша с 6%.

,,Въпреки това, покрай нарастващата подкрепа за НАТО в някои страни от Централна Европа се наблюдава тревожна тенденция - може би поради руската дезинформация - негативно възприемане на САЩ. Въпреки факта, че всички страни в региона са членове на НАТО, 23% смятат САЩ за вероятна заплаха. Още по-лошо е това че в България и Словакия повечето хора смятат, че основната заплаха за техните страни е САЩ, а не Русия'', обясняват авторите на доклада.

В България Русия смятат за заплаха само 7% срещу 25%, които са посочили САЩ. В Словакия 41% от респондентите смятат Съединените щати за заплаха, а Русия – само 26%.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  ком 15 юни 2019, 17:13
   
  6
   
  0

  Преди около 3 м.в Ню Йорк и Крим бе проведено социолог.изследване от руска медия.Един от основните въпроси бе отношението на американците към руснаците и обратно.Отговорите,около 98% в Ню Йорк искат руснаците да бъдат избити ,унищожени,а в Крим заявяват тотално- нека си живеят.Благодарим на нашите еврейоатлантици за подобното на Ню-....чани,желания,за русофобията им и хибридните фейкове по адрес на Русия и желанието им да превърнат България в ядрена пустош чрез разполагане на НАТО т.е.САЩ военно морски бази.Така те спомогнаха за правилния избор на българите за сега.

 2. #2
  "ВРАГ НА НАРОДА" 16 юни 2019, 12:25
   
  6
   
  0

  БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ
  ционистите- $ащ,израел,англия.....!!!

  АДОЛФ БЕШЕ ПРАВ ЗА евреите!!!

 3. #3
  Язък 17 юни 2019, 09:19
   
  2
   
  0

  Наскоро гледеах по телИвизУра видния атлантик и "войн" от Челюстни войски Васил Данов. Жалния беше много с клюмнал натовски гребен. Едва не се разплака,че нИ може да противодейства на руските хибридни атаки. Язък ,че навремто ГлПУНА го пращА да учи специална пропаганда в Укропия.Язък.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker