Младен Маринов: Опитаха да настроят хората срещу полицията и прокуратурата

Pan.bg 15 юни 2019 | 17:16 views (314) commentaries(3)
img fakti.bg


Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето, отбеляза вътрешният министър

За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията на полицията и прокуратурата по време на акцията срещу кабелните оператори. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти във Варна, предаде агенция "Фокус".

Според него е имало обвинения, че едва ли не вследствие на акцията е спряна доставката на интернет.

"Нашите действия са насочени само към апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми, без да има необходимия лиценз. По отношение на доставката на интернет това си и решение на самите оператори и гражданите трябва да потърсят тях. Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето и мисля, че гражданите, когато купуват дадена услуга, трябва да мислят и за това дали тя е законно предоставена. Защото много малко се замисляме за това нещо", коментира министърът на вътрешните работи.

Той добави, че целта на акцията не е била да изненада фирмите, а превенция по отношение на всички тези, които не се насочват към спазване на закона и затова тя ще продължи. Според Младен Маринов пиратството нарушава много сериозно имиджа на страната в световен мащаб и води до сериозни щети на бюджета.

"Заради операторите, които не плащат данъци и лицензии, няма постъпления в бюджета, а услугата гражданите си я плащат", уточни той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Американофилията е срам 15 юни 2019, 20:55
   
  2
   
  0

  За сведение на министъра, ние българите (усещам някакво презрение в тази дума) си плащаме за кабелна телевизия, и не е наша работа да проверяваме дали операторите имат лиценз за програмите, които ни предоставят. Това винаги е било работа на държавните органи, които досега са спали, сега незнайно защо са се активирали, и незнайно защо българите им сме виновни

 2. #2
  Американофилията е срам 15 юни 2019, 21:01
   
  2
   
  0

  Плюс това не виждам на какви основания "основните потърпевши" лампят за пари, като се има в предвид, че рекламните им блокове са една трета от цялото предаване. Не е като да не печелят от автгорския си труд. Не е ли редно, вие като държава да спирате порочните медийни практики, където те хем искат пари от такси, хем ни пробутват реклами в една трета от предаването си.

 3. #3
  Американофилията е срам 15 юни 2019, 21:05
   
  2
   
  0

  Колкото за постъпленията в бюджета, има и още как. Рекламодателите плащат ли? Плащат. И недекларираните абонати гледат ли? Гледат. Това означава по-голяма гледаемост на реклами, и по-голяма търсеност за рекламно време.

  Така че не правете едностранни врели некипели за загуби и липса на постъпления в бюджета.

  *Това не важи за телевизии, в които няма реклами. Там наистина има загуби.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker