Младен Маринов: Опитаха да настроят хората срещу полицията и прокуратурата

Pan.bg 15 юни 2019 | 17:16 views (275) commentaries(3)
img fakti.bg


Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето, отбеляза вътрешният министър

За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията на полицията и прокуратурата по време на акцията срещу кабелните оператори. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти във Варна, предаде агенция "Фокус".

Според него е имало обвинения, че едва ли не вследствие на акцията е спряна доставката на интернет.

"Нашите действия са насочени само към апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми, без да има необходимия лиценз. По отношение на доставката на интернет това си и решение на самите оператори и гражданите трябва да потърсят тях. Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето и мисля, че гражданите, когато купуват дадена услуга, трябва да мислят и за това дали тя е законно предоставена. Защото много малко се замисляме за това нещо", коментира министърът на вътрешните работи.

Той добави, че целта на акцията не е била да изненада фирмите, а превенция по отношение на всички тези, които не се насочват към спазване на закона и затова тя ще продължи. Според Младен Маринов пиратството нарушава много сериозно имиджа на страната в световен мащаб и води до сериозни щети на бюджета.

"Заради операторите, които не плащат данъци и лицензии, няма постъпления в бюджета, а услугата гражданите си я плащат", уточни той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Американофилията е срам 15 юни 2019, 20:55
   
  2
   
  0

  За сведение на министъра, ние българите (усещам някакво презрение в тази дума) си плащаме за кабелна телевизия, и не е наша работа да проверяваме дали операторите имат лиценз за програмите, които ни предоставят. Това винаги е било работа на държавните органи, които досега са спали, сега незнайно защо са се активирали, и незнайно защо българите им сме виновни

 2. #2
  Американофилията е срам 15 юни 2019, 21:01
   
  2
   
  0

  Плюс това не виждам на какви основания "основните потърпевши" лампят за пари, като се има в предвид, че рекламните им блокове са една трета от цялото предаване. Не е като да не печелят от автгорския си труд. Не е ли редно, вие като държава да спирате порочните медийни практики, където те хем искат пари от такси, хем ни пробутват реклами в една трета от предаването си.

 3. #3
  Американофилията е срам 15 юни 2019, 21:05
   
  2
   
  0

  Колкото за постъпленията в бюджета, има и още как. Рекламодателите плащат ли? Плащат. И недекларираните абонати гледат ли? Гледат. Това означава по-голяма гледаемост на реклами, и по-голяма търсеност за рекламно време.

  Така че не правете едностранни врели некипели за загуби и липса на постъпления в бюджета.

  *Това не важи за телевизии, в които няма реклами. Там наистина има загуби.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker