Александър Йорданов:Самоопределянето на съседите ни като българи трябва да влезе в учебниците на Северна Македония,

Pan.bg 24 юни 2019 | 06:10 views (572) commentaries(10)
img
Самоопределянето на съседите ни като българи трябва да влезе в учебниците на Северна Македония, казва евродепутатът

/КРОСС/ Ветеранът на българската десница Александър Йорданов е готов да гласува "ей така, с две ръце" за продължаване на европейските санкции против Русия заради окупацията на Крим и предизвикването и подкрепата на сепаратисткия бунт в Донбас. Това заяви днес евродепутатът, избран с листата на ГЕРБ, в интервю за БНТ заедно с увереността, че в новото си амплоа ще има пак случаи да произнася от трибуната крилата си фраза: "Днес е един хубав ден за българската (респ. европейската) демокрация".
Решенията за санкциите принадлежат на европейските правителства, представени в Съвета на ЕС. Европейският парламент гласува резолюции за тях, но те имат консултативен характер.
Според Йорданов, бивш български посланик във Варшава и в Скопие, анексията на Крим и кризата в Донбас са "елементи от нацистко-болшевишкото минало на Европа".
"Всяка държава, която има по-твърда политика спрямо Русия, постига по-добри резултати в двустранните отношения. Добър пример за това са поляците", каза евродепутатът, посочвайки, че Полша получава по-евтин руски природен газ от България.
"Законите на Русия, действат на територията Русия", коментира Йорданов по повод на нов руски закон за защита на руските паметници, включително на Съветската армия.
По думите му паметниците на Съветската армия в София и на "Альоша" в Пловдив са паметниците "на историческата лъжа".
"През 1944 година Съветската армия пристига в България и установява под неин контрол един тоталитарен изключително несправедлив режим", каза Йорданов.
Той отрече в България да е имало фашистката партия на на власт и призова комунистическият прочит на историята у нас да бъде забранен, както в Германия е забранен нацисткият. Евродепутатът каза, че "е крайно време да сложим знак на равенство" между двете тоталитарни идеологии и политически системи.
Йорданов подкрепи като "истина" признанието на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, че Гоце Делчев се е самоопределял като българин. Това може да бъде "шок" за съвременните северни македонци, които са били обект на македонистка пропаганда, но за предците им опреди 1944 година това е "изречена истина", каза евродепутатът.
Той припомни, че Пендаровски беше съветник на покойния прозападен президент на западната ни съседка Борис Трайковски.
Йорданов каза, че самоопределянето на хората в днешна Северна Македония като българи преди 1944 година е исторически факт, който трябва да влезе в
учебниците по история на страната, която се стреми към членство в Европейския съюз.

Източник: clubZ
реклама
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 10

 1. #1
  Георги Ковачев_ 24 юни 2019, 06:16
   
  15
   
  3

  "Полезен идиот" - това е най-любезното и учтиво нещо, което мога да кажа за това прасе.

 2. #2
  kolito 24 юни 2019, 07:52
   
  11
   
  3

  ПУКНИ БЕ ТЛЪСТА УТРЕПКО!

 3. #3
  Незнайко 24 юни 2019, 08:05
   
  3
   
  9

  Много е прав човека.

 4. #4
  Политкоректното прасе 24 юни 2019, 09:21
   
  12
   
  4

  Имаше мракобесен Закон за защита на държавата,имаше отрязяни партизански глави по 50 000 лв. парчето и съответно снимали се с тях уроди, имаше антиеврейски закони и практики,имаше концлагери,имаше нацистки партии и органицации толерирани от монархията,имаше скопено Народно събрание,имаше погазена Конституция. Има само един прочит на историята - обективният. Дебелото прасе иска да си зарие главата като щраус,ама не е щраус,а прасе и само още повече се овъртоля с лайна. Дори по комунистическо никой не е отричал индустриалния бум в нацистка Германия,аутобаните,костенурките и добрите заплати на немците. Това,че на немците им е трапаниран мъзъка си е техен проблем. Техен проблем си е,че Меркелица иска за 12 годишен период от немската история да има бяло петно.За щастие мозъците на хората все още не са хардуери и софтуери да да им се изтрият спомените. Щом немците не искат честен и обективен разговор за миналото си то......те са обречени да го повторят. Точно политкоректността е пътят към нова диктатура.

 5. #5
  Граф 24 юни 2019, 10:39
   
  9
   
  0

  Напишете подробно кой е спонсора на Хитлер

 6. #6
  Се е урочасал 24 юни 2019, 12:41
   
  11
   
  2

  Чудя се тоя шкембар пие ли вода от комунистическия язовир "Сталин",сега "Искър"?А къпе ли се с искърска вода? Не го ли е гнус от комунистическата вода? А до Северна България минава ли по-най-високия виадукт на Балканите от комунистическо време? А през прохода на Републиката преминава ли ? А до Президентството и Министерския съвет ходи ли ? Ма че вземат да паднат тия комунистически сгради да го затрупат! А комунистически ток от Козлодуй ползва ли? А по комунистическите резиденции на бай Тошо шматка ли се ? Май от много шматкане по комунистически обекти се е урочасал.

 7. #7
  Geocom 24 юни 2019, 14:02
   
  8
   
  1

  Отговор на коментар: #5

  Това не е полит-коректно да се вадят истини за новите ни господари а Сашко е много полит-коректен и виж как се издига.

  анексията на Крим и кризата в Донбас са "елементи от нацистко-болшевишкото минало на Европа"

  А създаването на измислената държава Косово и бомбандирането на мирни жители с обеднен уран от кое минало на Европа са.

 8. #8
  Какво значи идеологически прочит 24 юни 2019, 19:58
   
  7
   
  0

  Какво значи комунистически и нацистки прочит? Значи ли да отричаме,че първите ракети и реактивни самолети са направени в нацистка Германия? Или пък първата СТЕЛТ подводница? Или,че първият спътник и първият космонавт са от СССР? Ами тогава да подобрим либерастния прочит на комунизма в Съветска Русия,а не тоя прасчо да ми се прави на политкоректен либераст. Всеки либераст по история трябва да учи ,че първите гей паради са проведени в Съветска Русия,както и ,че там е създадена първата секс комуна,и че там за първи път са одържавявяни деца. Норвегия,Швеция и Канада ряпа да ядат,ако си мислят,че са открили политкоректната топла вода.

 9. #9
  Злодей 24 юни 2019, 21:00
   
  7
   
  0

  На 18 09 1944г БНА минава на оперативно тактическо подчинение в състава на съветският 3 украински фронт под ръководството на Толбухин.Или казано ,към съставът на съветската армия.Та тези паметници, колкото са съветски, толкова са и български.

 10. #10
  ком 24 юни 2019, 22:36
   
  5
   
  0

  ПАН продължавайте да публикувате бисерите на Пасито и Ал Йо.Така предизвиквате -да правим обратното в социолог. и педагогически план ,което е полезно за България.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker