Трайчо Трайков: ЕРП-та не са участвали в свалянето на Борисов през 2013 г.

Pan.bg 10 юли 2019 | 20:34 views (385) commentaries(0)
img
frognews.bg


За намерението на ЧЕЗ да продава знаем много отдавна. Въпросът е на кого? При сделката с „Инерком“ не можеше да се покаже откъде идва финансирането. Щом не можеш да покажеш, че си банкируем, значи имаш отнякъде пари, които не можеш да обясниш. Сега по тази линия с „Еврохолд“ нещата изглеждат нормални.

Това каза бившият енергиен министър от кабинета „Борисов 1“ Трайчо Трайков пред Люба Кулезич по Евроком. Аз съм си купил акции от „Еврохолд“. Не се освободих от тях, защото съм си наложил мораториум. Ако сделката се получи и акциите се качат, аз ще спечеля. Нещата сега изглеждат солидни с „Еврохолд“. Групата разполага с 1, 400 млрд. лв. Компанията има много резерв за поемане на допълнително финансиране. Не зная дали мога да коментирам, защото и аз съм подсъдим. Две банки ще осигурят финансирането. „Еврохолд“ има няколко увеличения на капитала. Средства очевидно ще се намерят. Те нямат опит с такъв бизнес. Тук по-важно е не само да имаш опит в този бранш, а култура и опит за приобщаване на нови и големи бизнеси.

Не съм сигурен дали сделката минава в „тишина“. Винаги, когато в една сделка е въвлечено дружество с дълга история, за мен нещата изглеждат с един- два порядъка по-сигурни. Бизнесът е много регулиран от КЕВР и цяла плеяда държавни органи. Основополагащо е финансово стабилен инвеститор. Нещата са на ръба. ЕРП-та не са участвали в свалянето на Борисов през февруари 2013 г.. Така си мисля. Ситуацията се използва политически.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker