Джулай морнинг и за Българската армия

Pan.bg 01 юли 2011 | 09:28 views (2435) commentaries(2)
img otbrana.com


Хиляди ще посрещнат Джулая – и по морето, и далеч от него. Хиляди ще посрешнат изгрева /ако не е облачно/ с надежда за светлина и свобода.

За съжаление за някои този изгрев повече ще прилича на залез...

За българина от първи юли скачат цените на тока и газа.

А в армията от днес влизат в сила новият Устройствен правилник на МО и започва истинското изпълнение на Плана за развитие на въоръжените сили до 2014 г.

От 1 юли още 130 военни и цивилни служители в МО се уволняват от работа. В министерството щатните бройки от 980 стават 796.

От днес в щаба на отбраната остават 218 щата. В съвместното командване на силите те ще са 150, в щаба на СВ – 184, на ВВС-119, в щаба на ВМС – 93. Със 7 процента се съкращава щаба на ВВС, с близо 30 процента щаба на Сухопътните войски.

От днес Щабът по осигуряването и поддръжката ще бъде разформирован.

От днес ще имаме само 34 генералски длъжности. Един бригаден генерал ще чака късмета си.

От 1 юли Съвместното командване на силите и щабовете на видовете въоръжени сили ще имат статута на юридически лица....

От 1 юли....

Джулай морнинг 2011 за уволнените от армията означава край на армейската реформа за всеки един от тях. Първи юли за едни е сватба, за други брадва. Министърът на отбраната Аню Ангелов, по подобие на своя премиер, ще получи поредната доза аплодисменти при откриване на бреговата радиолокационна система за контрол на корабоплаването и охрана на морските граници «Екран» на ВМС във Варна точно днес. Ще участва и в други ритуали. / И той вече ходи с ножици в джоба си / Може да види и изгрева, ако е слънчево. Но за първоюлските жертви на уволненията в армията денят ще е облачен.

Едва ли някой ще се сети, че при освобождаване от служба със знамето трябва да си вземат сбогом всички офицери, независимо от званието. Сбогуването със знамето не е ритуал само за генерали. Някъде дори нямат знамена. В много структури дори не са дошли заповедите за уволнение. Офицери от Щаба по осигуряването, няма да отидат на работа, защото
структурата няма да я има. Но не са уволнени. На работните си места ще се явят тези, които са преместени с вътрешна заповед в командванията и дирекциите . Останалите ще чакат. Не всички, като някои генерали, са в заповед 918 в очакване на назначение. Повечето офицери ще са в щат 916 и ако не получат хабер, че някой ги иска, след време свалят пагоните. Това е Джулая за много офицери.

July Morning, култовата песен на Uriah Heep, e един апофеоз на свободата. Уволнението също е един вид свобода, тъжна свобода, нови надежди, ново начало .Без пагони!

July Моrning!.......
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  223 06 юли 2011, 12:26
   
  0
   
  0

  Oт 1 Юли в София вече няма бойно подразделение, след като 9-ти бригаден щаб също бе разформирован. Няма вече какво да ВИ плаши "демокрацията"...

 2. #2
  пешо-танкиста 06 юли 2011, 18:42
   
  0
   
  0

  То нали досега много я плашехте..цели 21 години само си мълчахте :(

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker