ВМРО С ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СХЕМАТА С БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ: НЕДОПУСТИМО Е ДА СЕ ДИСКРЕДИТИРАТ ХОРА, КОИТО СА И КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Pan.bg 20 мар 2017 | 21:20 views (624) commentaries(0)
img ПРАВО НА ОТГОВОР от ВМРО – Българско национално движение

На основание чл. 188 от Изборния кодекс, във връзка с чл. 177 от Изборния кодекс, искаме право на отговор относно публикувана статия в „Афера.бг“ от 19.03.2017г., 23.48ч. Новината е озаглавена „Патриотите продали български паспорти за 28 000 000 €. в Македония, арестуван – брънка от веригата за издаване на удостоверения за български произход“.

Това е поредният напълно тенденциозен материал, който уронва авторитета и името не само на конкретните хора, които са цитирани в текста, но и на „Обединени патриоти“ и всички партии и формации в коалицията.

Ние от ВМРО заявяваме, че публикуваната информация е напълно невярна. Да се твърди, че лидер на патриотите и водач на листа са замесени в схема за търговия с гражданство е нарушение не само на Изборния кодекс, но е и квалифициран състав на Наказателния кодекс. Извън обхвата на клеветата и обидата, касаещи самите личности, в материала съвсем необосновано и тенденциозно се очерня патриотичната идея и целия положителен заряд, който тя носи в исторически аспект.

При публикуването на подобни материали е редно да бъде потърсена позицията на засегнатите страни и лица. А това не е направено, което подсилва усещането, че целта на публикацията е оплюване на партията, нейния лидер и членове чрез неверни и изкривени факти. Недопустимо е да се използват каквито и да било канали за разпространение на информация с цел дискредитирането на хора, които са и кандидати за народни представители по смисъла на Изборния кодекс.

Ние от ВМРО ще използваме всички законови средства да потърсим правата си и да спрем по нататъшното разпространение на подобни лъжи.

Настояваме за незабавно приложение на разпоредбите на чл. 188 на ИК, като запазваме и правото си да сезираме Централната избирателна комисия и съда на основание гл. VII, чл.148 от Наказателния кодекс.afera

20.03.2017г. Пресцентър на ВМРО – БНД
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker