Бившият шеф на НСО генерал Румен Миланов: Арестът на Иванчева не бе направен по най-добрия начин. Има много въпроси!

Pan.bg 25 апр 2018 | 00:10 views (543) commentaries(1)
img
pik.bg

Самото задържане, респективно - арест, на госпожа Иванчева не беше направен съвсем на място. Има и още редица странности, които мен ме впечатляват. Това заяви пред Би Ти Ви ген. Румен Миланов, бивш шеф на НСО, коментирайки показния арест на кметицата на "Младост", при който тя бе уличена във взимането на подкуп в особено големи размери.

"Първо - той се извършва пред Спортната палата. Извинявайте, при всяка такава операция за задържане, се прави предварителен план. Ако не се прави, язък за задържането. Следващ въпрос - нанесени бяха доста щети на градския транспорт. Следващото - белезниците. Натривките се взимат веднага, не след време! Освен това - парите се брояха на асфалта. защо там трябва да се броят парите?! Ако бъдем откровени и гледаме нещата, тези две дами бяха там, но не участваха в процеса на нещата. - Едната припада, другата говори. По-нататък - двете дами от следствието през цялото време бяха в неприлично положение - да броят парите на земята. Така не се прави това нещо! Има си ред, има си поемни лица, описва се предметът на престъплението и се извършват процесуалните действия по един интелигентен и възпитан начин", коментира генералът.

"Има и още загадки - къде в цялата тази дандания е посредникът? Още нещо - за т.нар. "светене": "Светят като коледни дървета". Вчера господин Гешев каза: "Някъде тука светят". Чакайте, няма тука - "някъде-никъде". Това се документира веднага. Едно е да ми "светят" тука в дланите, където съм пипал парите или нещо друго, съвсем друго е по лицето, по носа", заяви още той.

Ген. Миланов подчерта още, че при ареста не е задължително поставянето на белезници: "Зависи от типа човек. Арестът не предполага винаги белезници. Още нещо - ако се връщаме на кадрите от бул. "Левски". Гледам тези членове на комисията - с маски и нещо правят. Ама защо сте вие с маски?! Какви сте вие? От кого се плашите? С маски се работи, когато задържаме терористи, наркотрафиканти, защото там сблъсъкът е на живот и смърт? А тук от кого се крият - от закона?! Нали аз съм представител на закона! Това е недопустимо за мен! Нали те са органи на власт. Страх ги е?! Ами ако не ти


стиска, един лист и химикалка, една молба и напускаш".

Според ген. Миланов има съмнителни неща и около "даването на подкупа". "На мен щеше да ми е по-евтиничко, ако съм на мястото на господин Ваклин, да си платя за една адвокатска услуга - за едно съобщение... И друго - къде е Столична община? Това явно не е единствен случай. Как ще има рекет, ако всичко е законно?! И къде е Столична община да каже - кой ви дава, госпожа Иванчева, да задържате преписки по законен ред?! Ако продължавате така, госпожа Иванчева, ние ще ви предадем на прокуратурата... Т.е. става дума за принципа: Правото, правото и пак правото!", заяви гостът.

На въпрос дали имат склонност службите да правят "активни мероприятия", той отговори: "Службите да "сготвят някого", не бих го казал така. Но отделни хора са склонни това да го правят. Затова ръкоовдителите на тези служби могат да видят кои са такива случаи. Но тук пак опираме до морал! Трябва да има морал и уважение към всекиго".

Сподели:
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  nike air jordan 13 svart and gul 08 окт 2018, 00:02
   
  0
   
  0

  new york mets low crown hat black guy,red sox memorial day hat low profile youtube,new york yankees cap mit verschluss youtube,cincinnati reds baseball hat update history
  nike air jordan 13 svart and gul til canada http://www.callmeseo.com/nike-air-jordan-13-svart-and-gul-til-canada-Nikola_no

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker