Ерменков в скандал с водата в София, намеси ДАНС и ГЕРБ

Pan.bg 21 май 2018 | 09:58 views (646) commentaries(0)
img Днес самият Таско Ерменков опроверга информацията за замърсяване на водата в София


От ГЕРБ заплашиха, че ще сезират ДАНС за публикация на депутата от БСП Таско Ерменков във „Фейсбук”.
Снощи той обяви, че водата в София е „отровна”, цитирайки анонимни сигнали и приятели за това, че в река Искър са „изсипани голямо количество отровни химикали”. Ерменков добави, че е „недопустимо е при такива случаи държавата (ако я има) да мълчи”.
От консеционера на „Софийска вода” своевременно опровергаха твърденията на депутата от БСП.
„Питейната вода доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики. Тя отговоря на абсолютно всички изисквания на Наредбата за качеството на водата и всичките ѝ физикохимични показатели са в норма. Питейната вода подлежи на постоянен денонощен мониторинг, като последните физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания на водата са извършени на 19.05.2018 г.,” заявиха от „Софийска вода”.
„Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се правят над 140 000 анализа на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „Софийска вода” по целия ѝ път от язовирите „Искър“ и „Бели Искър“, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите”.
Столичната община обяви, че ще внесе сигнал до прокуратурата за разпространяване на фалшива информация за качеството на водата в София с искане виновните да бъдат издирени. Същото ще направят и от ГЕРБ.
„Ще сезираме ДАНС и прокуратурата за водата в София и ще питаме БСП и Корнелия Нинова как ще реагират”, заяви днес на брифинг народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов.
„Г-н Ерменков е народен представител и той знае всички механизми и способи, според които може да се сдобие с нужната му информация, дори да предизвика изслушване в зала, за да се сдобие с необходимата му информация, преди да пусне такъв статус във „Фейсбук“. Защо го е направил той, не мога да кажа”, подчерта Иванов и посочи: „тук става въпрос за 2 млн. жители на столицата, които се чудят какво да правят”.
Днес самият Таско Ерменков опроверга информацията за замърсяване на водата в София, като поясни, че Димитър Георгиев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, го е информирал, че „няма основания за тревога”.
Източник:''Vesti.bg''; Фокус, Софийска вода, Фейсбук Редактор: Николай
Киров
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker