Съпругата на Томислав Дончев се извини за антиромското изказване във "Фейсбук"

Pan.bg 17 юни 2018 | 12:41 views (470) commentaries(4)
img
dnevnik.bg


Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев се извини за публикацията си във "Фейсбук" от преди няколко дни, която предизвика нееднозначна реакция. Пред Би Ти Ви тя отчете като грешка това, че по инерция е сложила ромите под общ знаменател. "Тези, които са се образовали и са се интегрирали могат и ще се почувстват засегнати", уточня тя.

Светлана Дончева обясни, че е написала "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата" по повод две случки, които са я провокирали. Първата е видео на неин приятел от Габрово, който се оплаквал от непрестанен тормоз от оглушителна музика, пускана от роми, а втората е репортаж за бой на столично кръстовище с участие на роми.

"Съчетавайки двата повода това провокира моята реакция. Това е предисторията на този според мен изкуствен скандал", каза Дончева. Тя уточни, че не е расист и не мрази циганите.

"Всеки трябва да има и права, и задължения. Постът ми във "Фейсбук" е насочен към това", поясни Светлана Дончева.

Тя подчерта, че за момента ромската интеграция е илюзия. "Има много цигани, които са успели да се интегрират и да излязат от ужасния социален модел, цигани, които завършват медицина, стават инженери. Те са пример, че не са по-долна класа от нас, но голяма част от тях не са осъзнали задълженията си към това общество и злоупотребяват с това", обясни още Светлана Дончева.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  бай Пердах 17 юни 2018, 14:13
   
  13
   
  0

  "Светлана Дончева обясни, че е написала "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата" по повод две случки, които са я провокирали." Тъъъкмо се надявах ,че г-жа Светлана наистина мисли това,което бе написала и айдеее,някой й е размахал пръст да се поправи ! "голяма част от тях /циганите/не са осъзнали задълженията си към това общество и злоупотребяват с това" Така е,защото управляващите им го позволяват. Избиратели били.

 2. #2
  шива-разрушител 17 юни 2018, 15:19
   
  2
   
  9

  Щото пък българите не крадат като невидели и не разчитат на "социални" помощи от ЕС. И то крадат, не защото няма, какво да ядат, а да имат повече, да могат да се похвалят. И на тая мъжът ѝ сигурно е честен и почтен политик. Тука крадат ток, за да им работи подовото, крадат горивото на генератора от базовата станция на мобилния оператор, крадат едни от друго, каквото намерят. Обаче мангалите са ни виновни. Прекрасен матр'ял!

 3. #3
  мачу пикчу 17 юни 2018, 19:33
   
  5
   
  0

  Казала е истината....време е за тояга, но идват избори...

 4. #4
  Бай Кольо 18 юни 2018, 07:25
   
  3
   
  0

  Така е в България.Ако решиш да се оплачеш от денонощните чалги на циганите,значи си расист.Хората,които работят и нямат време за безкрайни купони не могат да си почиват,макар че точно те изкарват парите за помощите на същите тези цигани.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker