Плевнелиев прогнозира, че Радев няма шанс за нов мандат

Pan.bg 12 юли 2018 | 00:47 views (403) commentaries(5)
img "Радев си остава генерал популист и не се доказва като обединител на нацията"


mediapool.bg/


Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г. ) прогнозира, че настоящият държавен глава Румен Радев няма шанс да спечели следващите президентски избори.

"Но със сигурност ще играе на следващите избори. И като ги загуби, би могъл да изиграе ролята на обединител на лявото под неговата егида", коментира Плевнелиев в интервю за в. "24 часа".

"Моят съвет към него е следният - в политиката не е важно как влизаш, а как излизаш. Почти всички политици допускат баналната грешка да преиграят с властта. Радев е в същата група", каза още Плевнелиев.

По думите му Радев "си остава генерал популист и не се доказва като президент обединител на нацията". "Той не изгради никаква тежест и никакви контакти на международно ниво за разлика от премиера Борисов и правителството. Президентът Радев направи неуспешни опити да раздели ЕС", посочи Росен Плевнелиев.

Той коментира и слуховете, че Румен Радев ще създаде нова партия. "Ако стане така, ще направи голяма услуга на Бойко Борисов. Спомнете си каква беше политическата тежест на президента Първанов и как тя драстично намаля след създаването на АБВ. Този вариант е изгоден за премиера Борисов и за ГЕРБ", каза той.

"От един държавен глава се очаква да бъде благороден, широко скроен, справедлив, да работи за доброто име на България по света. Не му отива да всява съмнения, да говори неистини. Всички европейски лидери и лидерите в региона благодариха на българското правителство за постигнатия успех. Единствен Радев омаловажи постигнатото, търсейки евтин пиар", каза Плевнелиев.

Успехът на българското председателство на ЕС е категоричен, каза още Плевнелиев в отговор на коментарите на настоящия държавен глава по този повод.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Граф 12 юли 2018, 06:37
   
  8
   
  2

  Това нещо трябва да се кандидатира за президент и с двата гласа ( неговия и на Деси) , които ще получи най-после да разбере къде му е мястото

 2. #2
  Аз пък съм сигурен 12 юли 2018, 08:06
   
  7
   
  2

  ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ

 3. #3
  Балканджи Йово 12 юли 2018, 08:44
   
  3
   
  4

  Отговор на коментар: #1
  На следващите избори за президент ще спечели повече гласове отколкото на предишните и вторият мандат му е сигурен.

 4. #4
  Граф 12 юли 2018, 09:39
   
  2
   
  0

  Получи се интересно съвпадение.За тези , които не знаят Виза Недялкова наричаше Плевналиев"онова нещо", така че аз пиша за него.

 5. #5
  ком 12 юли 2018, 15:15
   
  0
   
  0

  Напротив, откакто се разписа под документ след срещата на източноевропейските президенти-без Чехия ,тя изпрати някакъв от външното си министерство,че Русия е агресор и основният ни враг шансовете му се увеличават.Иска се кураж,ако става дума само за кураж да постъпиш както президента на Чехия.Но явно в случая става дума за придобити в САЩ твърди атлантически убеждения,така че нищо чудно в бъдеще заедно с Цв Цв уверено да ни водят към водите на Атлантика.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker