Борисов обеща:Няма изобщо да им се дадем този път!!!

Pan.bg 18 юли 2018 | 10:53 views (561) commentaries(0)
img Премиерът отчете силен спад на сивия сектор в България

Той подчерта, че ще бъде спазен ангажиментът контрабандата на цигари да падне от 34% до под 6%

Източник:''Vesti.bg''; БТА, Фокус Редактор: Николай Киров


Делът на сивата икономика за миналата година е паднал до 25 на сто и продължава да намалява, отчете днес премиерът Бойко Борисов, докато връчваше наградите на форума „Икономика на светло”.

„Много лесно се говори. Много глупости се изговарят. И това като се прави ежедневно, хората започват да вярват. Ето ги безапелационните данни. По време на служебния кабинет на БСП само за 2 месеца и половина – 120 млн. лева по-малко в митниците. Когато някой се прави на по-почтен от папата – да погледне данните”, каза Борисов.

„Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го пропуснем. Виждате издиханията и яростната агресия на опозицията с жълти новини. Акция „пречупване” се казва, но няма изобщо да им се дадем този път. Аз го обещавам. На победителите честито”, заяви премиерът.

Той подчерта, че ще бъде спазен ангажиментът контрабандата на цигари да падне от 34% до под 6%, като мерки ще бъдат взети още тази седмица.

Борисов изтъкна, че само за една година има с нови десет процента изсветляване на сивата икономика и посочи, че това са обективни данни, измерени, по думите му, от неговите политически противници.

Премиерът добави, че така в бюджета влизат повече приходи и съответно има допълнителни средства за редица сектори.

„Никой не може да обвини Асоциацията на индустриалния капитал в България и Васил Велев, че са близки на правителството. Когато водеща е жената на депутата от БСП Кристиан Вигенин най-малко някой може да е пипал данните”, коментира премиерът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker