Гинка Върбакова спасява 5 млн. евро със спирането на сделката за ЧЕЗ

Pan.bg 20 юли 2018 | 17:35 views (499) commentaries(0)
img
frognews.bg


„Инерком” губи сделката за продажбата на ЧЕЗ, но си връща депозита от 5 млн. евро, който фирмата е внесла като гаранция за участие в процедурата.

Само на пръв поглед Върбакова е в позицията на губеща заради забраната на КЗК да придобие ЧЕЗ. С тази забрана обаче си връща депозираните 5 млн. евро, които имаше риск да загуби, ако не успее да осигури парите за покупката, обясняват пред Фрогнюз запознати със сделката на Инерком за ЧЕЗ.

Според различни мнения продажбата на ЧЕЗ е за отвличане на общественото внимание. Докато всички се занимавали с покупката на ЕРП-то, в държавата са ставали неща, които са останали скрити за очите на хората. Други пък смятат, че заради обществения натиск е пропаднала сделката на Гинка Върбакова.

Припомняме, че вчера КЗК спря сделката за ЧЕЗ. Комисията е установила, че е налице хоризонтално припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на пазара на производство и доставка на едро на електрическа енергия от фотоволтаични централи.

„Въз основа на цялостния анализ може да се заключи, че предвид придобиваната група ЧЕЗ, която разполага със стабилен финансов ресурс и опит в електроенергийния сектор, се създават предпоставки сделката да доведе до установяване или засилване на господстващото положение на обединената група”, посочват от КЗК.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker