Съдии отказват да гледат мярката на задържаните за обира на Роженския манастир

Pan.bg 21 сеп 2018 | 19:37 views (319) commentaries(0)
img
frognews.bg


Действащ адвокат е сред четиримата мъже, привлечени като обвиняеми за обира в Роженския манастир на 18 септември.

Всичките седем съдии от Районен съд - Сандански направиха отводи и отказват да гледат мярката на задържаните. Оттам са изпратила делото на ВКС, който трябва да определи друг районен съд в Благоевградска област, където да се гледа мярката.

Освен четиримата съдии работещи по наказателни дела в Сандански, от гледане на мярката отвод са направили и тримата техни колеги, занимаващи се с граждански дела.

Едно от задържаните лица е адвокат от Сандански, който основно упражнява дейността си в района на Сандански, и поради тази причина често се явява по дела в съда било то граждански, било наказателни и в резултат на това са създадени служебни отношения. Колегите, включително и аз, сме преценили, че това обстоятелство ще породи евентуално в обществеността съмнения в безпристрастността на съда, която възможност сме преценили, че трябва да бъде избегната и затова сме се отвели от разглеждане на делото, коментира пред БНТ Росица Калугерова, административен ръководител на районен съд Сандански.

Срещу четиримата задържани са повдигнати обвинения за грабеж, извършен в съучастие. Откраднати са мобилен телефон на свещеника и 16 камери от манастира.

Мярката на задържаните изтича в неделя, ако до тогава не се проведе съдебно заседание те трябва да бъдат освободени.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker