Обявиха Добрич и Тутракан за градове на бойната слава

Pan.bg 22 сеп 2018 | 11:42 views (210) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

Добрич и Тутракан са обявени за „Градове на бойната слава”. За това гласуваха единодушното депутатите от Комисията по отбрана. Това са първите градове в България със статут на славни градове.
Мотивацията за подобен жест е да се отдаде дължимата почит на загиналите в двете битки за обединението на България и да се удовлетвори желанието на гражданите за връщане на паметта на българите за тези славни събития.
Зад идеята за новия статут на Добрич и Тутракан стоят като вносители
ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана, председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, народните представители Пламен Манушев, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Даниела Димитрова и Александър Сабанов. Инициативата бе подкрепена от Министерство на отбраната и от Националното сдружение на общините. Решението няма административни последствия.
Добричката и Тутраканската епопея са сред най-драматичните събития по време на Първата световна война. Двете паралелно протекли сражения на Трета българска армия под командването на ген. Стефан Тошев дават началото на освобождението на Южна Добруджа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker