Търгът за новите влакове на БДЖ беше спрян временно

Pan.bg 12 окт 2018 | 19:19 views (323) commentaries(0)
img
dnevnik.bg


"БДЖ-Пътнически превози" спря временно обществената поръчка за доставка на 42 нови влака за 675 млн. лв. До решението на компанията се стигна, след като в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е получена жалба срещу търга.

Китайската компания CRRC внесе жалбата миналата седмица. Тя настоява за разяснения на процедурата, предоставена от ръководството на БДЖ на 25 септември. Същото разяснение е обжалвано и от германската "Сименс Мобилите" на 8 октомври и на 12 октомври е образувано производство по иска, но не е поискано спиране на търга.

Още две жалби има срещу поръчката, но заради тръжните правила. Те са на водещите световни производители на влакове – германската компания "Сименс" и чешката "Шкода". И в техните жалби няма искане за временно спиране на процедурата.

"БДЖ - Пътнически превози" обяви мегапоръчката си за нови мотрисни влакове през август. Тя е на стойност 675 млн. лв. и включва поддръжка на мотрисите за срок от 15 години. Компанията се нуждае от 85 нови влака, които да бъдат купени на два етапа. Първите 42 броя - до 2023 г., а втората порция от 43 - до 2028 г., което ще поднови 85% от наличния подвижен състав.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker