Уникална операция в УНГ клиниката на ВМА

Pan.bg 16 ное 2018 | 11:14 views (293) commentaries(1)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

Съвместен екип от специалисти по „Ушни, носни и гърлени болести” и „Лицево-челюстна хирургия” извършиха уникална по рода си операция за отстраняване на карцином на 49-годишна жена, съобщиха от Военномедицинската академия.
Пациентката потърсила помощта на професор Венцислав Цветков – ръководител на УНГ клиниката на ВМА, след като близо година е лекувана от различни специалисти в страната без да й предложат адекватно оперативно лечение.
След направен обстоен преглед от професор Цветков и екипа му, жената е диагностицирана с карцином. Отстраняването на такъв вид тумор е крайно сложно и рисково, тъй като ангажира лицевия нерв, големите съдове на шията и близко разположените мозъчни обвивки, коментира проф. Цветков.
Направена е и консултация с водещия специалист в областта на лицево-челюстната хирургия доцент Николай Янев, който се ангажира за съвместна оперативна интервенция с екипите на ВМА. В рамките на продължилата 12-часова операция туморът не само бе отстранен изцяло, но бе извършена и реконструкция на големия дефект на шията, като за целта бе използвана тъкан от гръдния мускул на пациентката. Пациентката се възстановява нормално.
Професор Цветков благодари за професионализма на всички участници в изключително сложната операция и на екипа на доцент Николай Янев, д-р Гълъбена Йорданова и д-р Александрина Малинова за перфектната колаборация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  шофиьор на самальот 16 ное 2018, 14:48
   
  1
   
  0

  Ако не е колаборация/англ./,а съвместна работа,какво ще стане?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker