Нови касови бележки информират за цената на горивото

Pan.bg 19 ное 2018 | 09:35 views (478) commentaries(4)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

Касовите бележки по бензиностанциите ще бъдат променени, така, че от тях да се вижда как е формирана цената на горивата. В тях ще се отбелязва колко са производствената цена, акцизът, и ДДС.
Това е една от мерките, с които правителството ще се опита да успокои гражданите защо цените на горивата са високи. В последната седмица горивата стигнаха нива от 2,45 лв. за литър. Това предизвика масови протести в цялата страна, които започнаха в неделя, но продължиха почти цяла седмица. Бяха блокирани магистрали, пътни възли, основни пътища и ГКПП – Кулата. „Цените на горивата са високи, защото се влияят директно от ценовите нива на суровия петрол“, коментираха от кабинета. В последните дни след протестите цените започнаха да слизат надолу до 2,34 лв. за литър за дизела, като отражение на понижението на световните цени. При бензините цените паднаха с около 15 ст. на литър.
„Търсим начин да дадем своя принос за нормализиране на пазара, включително предложения за намаляване на цената на горивата”, каза изпълнителният директор на Българската петролната и газова асоциация Андрей Делчев, след като излезе от среща при вицепремиера Томислав Дончев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  ddt1 19 ное 2018, 10:48
   
  6
   
  0

  "Касовите бележки по бензиностанциите ще бъдат променени, така, че от тях да се вижда как е формирана цената на горивата.."

  ЪХЪ!! Да, да... НИЩО НЯМА ДА СЕ ВИЖДА! ВеРВАЙТЕ! Все едно ще четеш сметката си за еленергия или вода... По-добре щеше да изглежда , ако е на китайски език... Все пак..:) едно време сме били комшии..

 2. #2
  popa 19 ное 2018, 14:00
   
  7
   
  0

  Народа го интересува цената , а не обясненията ! И най–вече да получава нормална заплата. Как другаде може само у нас не ? Да започваме да ги сменяме политиците докато намерим читави. И който се е осрал В ЗАТВОРА.

 3. #3
  5kof 19 ное 2018, 17:08
   
  3
   
  0

  Не в затвора, защото може и да излезе. А и трябва да го храним. До стената!!! Да нахрани той белите червеи.

 4. #4
  Geocom 19 ное 2018, 21:20
   
  1
   
  0

  До #2
  popa

  Да започваме да ги сменяме политиците докато намерим читави.

  Докато не се смени системата когото и да сменим от политиците все ще е същото. За 30 години кого ли не сменихме и никаква промяна - става все по-зле.

  Трябва ни система с реално разделение на властите - всяка да се избира отделно от народа.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker