Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/17/360617/dc36374aea0f5223e339822f70274bfd_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Братът на самозапалилия се Йордан: Не превеждайте пари на жена му!

Pan.bg 10 фев 2019 | 18:19 views (436) commentaries(0)
img fakti.bg


Братът на самозапалилия се заради мизерията Йордан Дойчинов от Рила – Стефан отправи предупреждение от Испания:

“Жената, която живее на семейни начала с брат ми, публикува в социалните мрежи телефони и търси финансова помощ. Моля, не ѝ давайте пари. Тя няма да ги даде за лечението на брат ми, а ще ги изядат и изпият”, каза той, цитиран от struma.bg.

Стефан Дойчинов обясни следното: “Брат ми е опериран, но ще се наложат още операции. Преместен е от реанимация. Жената, от която има две деца, е започнала да пише по сайтове и да търси пари за лечението му. Тези пари няма да отидат за лечение на брат ми, а ще ги изядат и изпият. От години Йордан се претрепва от работа, за да изхрани приятелката си, двете си деца и още трима души. Седем човека чакат на неговите ръце да ги нахрани и облече. Непрекъснато му говоря, като съм в България, да си вземе жената и двете деца и да се махне от нейната къща, но той не ме послуша.

Веднъж се опита да се обеси, но не успя, сега е взел решение да се залее с бензин и да се свърши с мъката му. Жената, от която има две деца, е от ромски произход. Търси пари чрез ромски организации. Някакъв мъж ми се обади и се представи, че е от някаква неправителствена организация. Каза, че не е законно да се превеждат пари на моята банкова сметка за лечението на брат ми. Разговарях с кмета на Рила Георги Кабзималски и юриста на общината.

Те ме откриха, тъй като аз от десетина години живея и работя в Испания, за да ме уведомят, че има много обаждания от добри хора да помогнат на брат ми, и дали Йордан има банкова сметка, по която да се превеждат парите. Обясних, че аз имам банкова сметка, и ако може, на нея да се превеждат помощи. Като се пооправи брат ми, той ще си отвори негова сметка. Йордан цял живот работи, но няма здравни осигуровки. Търсят го да пасе добитък, да цепи дърва…

Ако състоянието на брат ме се влоши, напускам работа и се връщам в България. В момента за него се грижи другият ни брат, който живее в София. Жена
му все още не е отишла да го види в болницата. Не е отишла с него и с линейката до Благоевград”, разказа Стефан Дойчинов, който в момента работи като тираджия в Испания.

Кметът на община Рила Георги Кабзималски съобщи, че телефоните в кметството са прегрели от обаждания на хора от цяла България, които, след като разбрали от медиите за трагедията с Йордан, искат да помогнат.

“Цял ден звънят телефоните в общината. С брата на Данчо – Стефан, се уточнихме хранителните продукти да се изпращат на адреса на общината и да се получават с протокол, а след това да се дават на семейството му”, каза Г. Кабзималски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker