Междублоковите пространства в София да се поддържат от гражданите, искат общински съветници

Pan.bg 12 фев 2019 | 16:00 views (316) commentaries(1)
img
dnevnik.bg


Столичната община да предоставя безвъзмездно земята между жилищните сгради на притежателите на имоти около тях. Гражданите пък от своя страна ще имат задължението да поддържат и почистват пространствата. Това предлагат общинските съветници от "Политическа група 5", които са внесли проект за наредба в администрацията на общината.

Причината за предложението на групата е, че сега голяма част от тези площи се използват като нерегламентирани паркинги, не се почистват и не се облагородяват. Възможността етажната собственост да получи прилежащите терени ще позволи на софиянци да стопанисват и да се грижат за градинките и междублоковите пространства, като по този начин участват активно в подобряването на жизнената среда в жилищните комплекси, се казва в съобщението на "Политическа група 5", в която влизат Иван Велков ("Зелените"), Светослав Витков, Венцислав Мицов ("Глас Народен"), Симеон Славчев (независим) и Стоян Александров (гражданска квота на "Движение 21").

Предложената от тях наредба предвижда в междублоковите пространства да не се позволява отглеждането на животни, използването им за паркинг, производствени, търговски или други стопански дейности, поставяне на огради, складирането на вещи или отпадъци, ползването им от трети лица или ограничаване на възможността за ползване на всички съседи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Незнаен 12 фев 2019, 16:17
   
  6
   
  0

  Абдикация ли се наричаше доброволния отказ от изпълнение на ангажиментите, които си поел? Или беше управленска импотентност?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker