Книга за военното изкуство представиха в Народната библиотека

Pan.bg 16 фев 2019 | 12:38 views (178) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор Светлозар Стоянов

Премиера на книгата „Войната и военното изкуство – исторически аспекти и съвременни проекти” (изд. „Рива”) на полковник доц. Игнат Криворов се състоя в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. Изданието представиха полковник проф. Димитър Недялков, преподавател във ВА „Г. С. Раковски”, и проф. Веселин Янчев, преподавател по нова българска история в СУ „Св. Климент Охридски”.
Като качества на книгата полковник Недялков изтъкна добрата й и логическа структурираност и синтезирания вид, в който излага изследвания от автора материал. Същността на войната е описана много точно, формите на войната и способите за воденето й, книгата съдържа задълбочени анализи и изводи, направени от тях, подчерта той.
Тази книга е проява на характера на доц. Игнат Криворов, упоритост и системност, от една страна, а от друга – на дълг и отговорност към българското общество, българската армия и военноисторическата наука, не пропусна да отбележи личните качества и на автора проф. Веселин Янчев. Не можем да не бъдем впечатлени от енциклопедичния характер на това изследване, допълни той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker