Италиано-американска фирма ще търси нефт и газ в Северозападна България

Pan.bg 21 мар 2019 | 00:47 views (398) commentaries(1)
img mediapool.

Регистрирано в Денвър, САЩ, обединение между италианска и американска фирми ще получи правото да проучва за нефт и газ терен в Северозападна България в продължение на пет години. Правителството реши на редовното си заседание в сряда да даде разрешителното за търсене на фирмата "СПМ България" ООД, която ще плати 210 хил. евро бонус на държавата за предоставеното право и ще вложи в изследванията 7.4 млн. евро без ДДС.

"СПМ България" е създадено през 2018 г. и е регистрирано в Денвър, Колорадо, обясниха от Министерството на енергетиката по повод излизащата в Търговския регистър фирма със същото име, която е била ликвидирана. Става въпрос за съвпадение, допълниха от ведомството.

Регистрираното в САЩ обединение и между "Сочиета Петролифера Медитеранеа СРЛ" - еднолично дружество с ограничена отговорност от Милано, Италия, и "Оро Негро Експлорейшън ЛЛС" от Остин, Тексас, САЩ. И двете фирми са сравнително нови и имат амбиции за развитие в областта на добива на петрол и газ.

Процедурата за предоставянето на потенциалното находище "Блок 1-25 Враца- запад“ за проучване бе обявена през ноември 2016 г. след заявен инвеститорски интерес. Чий е бил той така и не стана ясно, но регистрацията на победителя в процедурата е две години по-късно.

Блокът е разположен върху 4886 кв. км площ в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и София.

Предложената от "СПМ България“ ООД работна програма в блока включва 2D и 3D сеизмични проучвания, както и мерки за опазване на околната среда, човешкото здраве и културните ценности. Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 5 години. Предстои сключване на договора и плащане на бонуса за правителството.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  бачо Бойо 21 мар 2019, 07:34
   
  3
   
  0

  Ще копаят да търсят дипломите на нашата управленска класа. Аз не мога да си обясня как хора дипломирали се и обучавани във лоното на оня мракобесен строй, изповядващи марксистко-ленинската идеология се намърдаха във властта и започнаха да коват законите на новото време. Според мен дипломите на тези хора са нелегитимни и ако искат да участват във управленски позиции трябва да се явят отново на изпит за средно и висше образование.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker