Световна компания прави европейски център за кибер защита в София

Pan.bg 04 юни 2019 | 00:14 views (271) commentaries(1)
img mediapool.bg/

Европейският център за изследователска и развойна дейност на високотехнологичната фирма за кибер сигурност "Акронис" ще бъде в София, а инвестицията се оценява на 1.2 млн. лв.

Българското дружество на компанията получи сертификат за първокласен инвеститор от министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от Министерството на икономиката.

"Акронис" ще инвестира изцяло собствени средства в разширяването на дейността си у нас. През лятото на миналата година основаната в Сингапур компания придоби българската технологична фирма "Т-Софт" на Пламен Тошев, като цената на сделката не беше оповестена.

Инженерният офис на компанията, който е от около 20 души, работи в "Сан Стефано Плаза", а амбицията е той да нарасне на 130 специалисти, става ясно от съобщението.

Целта на проекта е разширение на дружеството чрез създаване на европейски център за изследователска и развойна дейност за кибернетична защита, изкуствен интелект (AI) и блокчейн проекти.

Разработване на нов антивирусен ИТ продукт

Разширяването на научноизследователския център на "Акронис България" ЕООД в София е свързано с разработването на нов продукт, наречен Acronis Total Protection (ATP). Това е ново решение, което има за цел да направи бизнеса на доставчика на услуги по-мащабен и печеливш, да се справи с вирусните атаки и да намали оперативните разходи.

Новият продукт ще се основава на проактивни защитни технологии, управлявани от изкуствен интелект, напълно интегриран с бекъп енджин. Очаква се той да се превърне във водещ продукт на пазара, благодарение на интеграцията на ниво ядро, незабавното възстановяване на данни, мултидисциплинарния R&D екип, съчетан с клиентската база данни и пазарен опит.

Компанията "Акронис" е основана в Сингапур от руснаци

Собственик на "Акронис България" е регистрираното в Швейцария дружество Acronis AG, показва справка в Търговския регистър.

Компанията "Акронис" е основана в Сингапур през 2003 г. от Сергей Белоусов - руснак със и сингапурски паспорт, и още трима души.

Днес фирмата има над 5 милиона потребители и 500 000 корпоративни клиенти в около 150 държави по света.

"Акронис" разработва стандарт за кибер защита и хибридно облачно съхранение чрез иновативните си архив, анти-рансъмуеър (ransomware - зловреден код, който заключва файлове на компютрите), възстановяване след бедствие, съхранение и решения за синхронизиране на корпоративни файлове и споделяне. Най-популярният ѝ продукт в света, претърпял различни версии, е Acronis TrueImage.

Българският екип досега основно е работил върху решенията на Acronis за споделяне и синхронизация на файлове.

Капиталът
на българското дружество е 5000 лв. Той се управлява от Пламен Тошев, Сергей Белоусов и Михаил Новиков.

Приходите на "Акронис България" са над 1.7 млн. лв. за 2017 г. и се повишават незначително спрямо предходната година с около 27 хил. лв, показва последният публикуван финансов отчет. Печалбата също расте и достига 397 хил. лв.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  зелен фасул 04 юни 2019, 08:24
   
  1
   
  0

  бекъп енджин НОВИ ДВЕ БЪЛГАРСКИ ДУМИ,Я Я Я ЯААА. руснак със и сингапурски паспорт " В информационните технологии backup или процеса по осъществяване на backup означава създаването на копия на данните, така че тези допълнителни копия да бъдат използвани за възстановяване на информация след неочаквана загуба. Самия процес представлява копиране и архивиране на компютърни данни и запазването на копията за определен период от време."

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker