Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара (BИДЕО)

Pan.bg 26 юни 2019 | 16:44 views (223) commentaries(2)
img ПловдивПрес, Ваня ДРАГАНОВА

Премиерът Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара, коментирайки споровете между България и Северна Македония за датата, на която трябва да се чества паметта на Гоце Делчев. „Нашият герой Гоце Делчев стана повод за коментари във всички посоки. А то дори, ако погледнем, е жалко. Защото това е един български герой, който се е жертвал, който е заложил всичко за свободата на Македония. По същия начин един Че Гевара, който по народност е аржентинец, е отишъл да се бие за свободата на Куба, а след това е загинал в трета страна“, каза Борисов на откриването на Втория икономически форум в Пловдив.

Той добави, че такива герои би трябвало да ни правят по-силни, но вместо това стават ябълка на раздора. „Исторически ние сме се били с всички съседи, и те с нас. Резултатът е, че Западните Балкани са най-изостаналите. Значи, по тоя начин не става. Трябва да обърнем другата страница“, каза още Борисов.

Той призова членовете на комисията по историческите въпроси между България и Северна Македония по най-бързия начин да приемат необходимите заключения, за да може договорът за добросъседство да се спазва, а и „за да продължим да ги подкрепяме да влязат не само в НАТО, а и Европейския съюз“.

Борисов се ръзгърна по темата и обясни, че на Балканите всички сме велики – Велика България, Велика Елада, Велика Албания, а пък Македония е „все най-велика“. „Велики, велики, ама сме най-бедните“, заключи Борисов.

Video: " target="_blank">
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  юс юс юс юр брейн 26 юни 2019, 18:15
   
  7
   
  0

  Защото такива велики историци, икономисти и визионери-международници ни управляват, а не си гледат пожарната, затова сме бедни!

 2. #2
  THUNDER 26 юни 2019, 19:06
   
  6
   
  0

  Прав е Бойко, един аржентинец за Куба и кубинският народ, който няма нищо общо с аржентинците.

  Така е те македонците са съвсем различен народ, и Гоце се е жертвал за някакви други хора, така и Даме и Тодор.

  * По отношение на измененията в учебниците, предлагам в българският, да се въведе четвърта превъзходна степен.

  Тъп, по-тъп, най-тъп, и снимка на Б.Б.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker