Кметът на Котел проговори за кошмара след потопа

Pan.bg 26 юни 2019 | 22:20 views (276) commentaries(1)
img
blitz.bg


Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър

Бедствено положение е обявено в Котел след като днес следобед ниската част на града бе наводнена. Това обяви кметът Коста Каранашев.

20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от силната вода. Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър.

"Водата е била на височина от метър и двайсет до 1.50. Има пострадали автомобили. На няколко улици наистина е изнесен целият асфалт и са непроходими. Докато овладеем изцяло ситуацията, ще бъде така – предполагам, че до утре на обяд. Ангажирали сме целия ресурс - багери и всички машини, които имат гребла, за да се избута тоя инертен материал и асфалт настрани, да може да се минава по улиците", каза той, цитиран от БНР.

Проливният дъжд, започнал около 14.00 часа днес причини щети в Котел. Придошлата вода е заляла къщите около реката. Силно пострадала е улица “Калина“. Водата в къщите там е била над метър и това е създало опасност за живеещите в тях.

В една от къщите водата е изкъртила и входната врата. Хората са спасявали жена, която е тичала по улицата и силната вода я е съборила.

Мостът над реката частично е пропаднал и улицата е затворена. Очевидци твърдят, че кон и каруца са пометени от силната вода и са изчезнали. В момента ситуацията се нормализира и водата се отича.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  бай Пердах 27 юни 2019, 09:11
   
  0
   
  0

  "Водата е била на височина от метър и двайсет до 1.50. Има пострадали автомобили."

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker