22 септември. Ден на Независимостта на България

Pan.bg 22 сеп 2019 | 08:13 views (292) commentaries(1)
img

22 септември. Ден на Независимостта на България


TV Alfa
На 22 септември 1908 г. във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява независимостта на България. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя.Княжество България става независима държава начело с коронования цар Фердинанд. Високата порта (Турция), а след това и Великите сили признават официално българската независимост.Обявен е за официален празник с решение на Народното събрание от 10 септември 1998 г. Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се оценява, но на тази дата през 1908 г. България - една от най-старите държави в Европа, отново се появява на световната карта след петвековно турско робство

http://www.alfa.bg/index.php?mod=clip...
Категория
Новини и политика


22 септември - Ден на Независимостта
450 показвания

Kalina Andonova
3 абонати
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 22 сеп 2019, 08:29
   
  3
   
  0

  "...На 22 септември 1908 г. във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява независимостта на България. С този акт на практика се отхвърлят последните васални връзки с Османската империя...."

  Да, наистина да сме свободни от Османската империя е много важно нещо!

  НО, кога ще се освободим от САЩ-иянската империя, която ни е удушила днес???

  Те не са ни поставили открито "султан", но влиянието им в нашата страна е изключително огромно. Не ви ли учудва, че нашите "народни представители" одобриха да продължат отдаването на наша територия за БЕЗПЛАТНИ военни бази на САЩ?
  Е, я си помислете, че ние България искаме да си направим военна база на територията на САЩ? Кога техните сенатори ще одобрят това? Още повече да ни дадат тяхна територия БЕЗПЛАТНО за нашите военни бази там в Калифорния например? На Куково лято нали? А ЗАЩО НИЕ ИМ ДАВАМЕ ТОГАВА?

  И кой ненормален днес ще се съгласи да купи военни самолети на 30-40 "годишна възраст", да плати днес милиардите и да чака 5 години да му ги произведат???? САМО ТЪПИ АБОРИГЕНИ!!! Или подчинени и поробени васали! Избирайте сами, какви сме?

  И знаете ли какво означава да си подчинен на някого и да си зависим военно от него?
  Ако САЩ сега поискат да сложат ракети със среден и малък обхват в ТЕХНИТЕ военни бази на НАША територия, то дали ще ни питат???
  Няма!
  И сега си помислете, че по грешка една от тях излети към Русия? Случайно!!! Ами руснаците не могат да определят във въздуха каква е? Конвенционална или ядрена, стратегическа? Ще се опитат да я свалят с тяхното ПРО, НО и ще стрелят към нас!

  Е, къде ви е акъла, та позволявате на други да имат воанни бази на наша територия? Доброволно си слагате примка на врата и си избирате нов "Султан" да му се подчинявате и да ви зависи и живота от него!
  ДЕБИЛИ!!!! Били сме независими? Ха-ха....

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker