Free News: " Изпитен тест за терористи във ВУЗ!"

Pan.bg 07 фев 2019 | 12:52 views (472) commentaries(1)
img
След като завзеха почти цялата сирийска провинция Идлиб, бойците от групировката "Хаят Тахрир аш-Шам (някогашната "Джабхат ал Нусра") не само поеха контрола над всички органи на местната власт, създавайки местни клонове на "правителството на спасението", но се заеха и с образователния процес в университетите. Отменени са всички програми за обучение, които са съществували преди това. Бяха направени значителни допълнения към тях, които според джихадистите трябва да развият у студентите "правилно мислене" в съответствие със законите на шариата.
Например, в Университета в Идлиб, списъкът с въпроси е включен в изпитните билети, от които зависи положителната оценка.

Ето някои от тях:
- Кой заслужава да бъде убит? Попълнете празните квадратчета.
- Каква е разликата между операция на самоубийство и операция на мъченичество?
- Как да идентифицираш шпионин?


В този процес джихадистите от "ал-Нусра" се доближиха до бунтовниците от "Ислямска държава", които творчески подходиха към този процес. Учебниците бяха публикувани на териториите, под контрола на ИДИЛ, в които младежите още от детството бяха въвеждани в идеологията на тероризма. Например в сборник по математика почти всички задачи включват елементи на убийство. Ето една от тях за началните класове: „Имате 42 куршума. Трябва да ги разделяте по равно между шпионин, неверник, саудитец, атеист, християнин, сирийски войник и отстъпник." Още от детството им непълнолетните са възпитавани в омраза към всички различно мислещи, несъгласни и противници на самопровъзгласения Халифат, отбелязва сайтът на информационната агенция Free News.

М.ГЕНОВ
Източник: Free News
Снимка: © Free-news


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  fox81 09 фев 2019, 21:55
   
  0
   
  0

  Тези здраво ги хапе щъркела!
  Много патрони отделят за всеки бъдещ мъртвец, по 6бр.
  Възмутен съм, че няма отделна графа: чифут, турчин и кравар (то ясно, че влизат в графа неверник и отстъпник, но...).
  Крайно възмутен съм, чак се чувствам засегнат.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker