Борисов откри военното учение ”Ответен удар 16”

Pan.bg 11 апр 2016 | 12:48 views (1219) commentaries(1)
img dir.bg

Премиерът Бойко Борисов откри Многонационалното тактическо учение "Ответен удар 16" на учебния полигон "Ново село" край Сливен и прие строя.
Борисов пожела успех на личния състав.

Убеден съм, че ще покажем на американските ни партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия и ротата ще бъде сертифицирана, каза премиерът.

„Но още повече съм убеден, че ще покажем на нашите американски партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия, на всеки войник, сержант и офицер. Убеден съм, че нашите мотострелкови сили са на изключително високо ниво”, добави той, цитиран от "Фокус".

Учението "Ответен удар 16" е за сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група /МПБГр /от състава на Сухопътните войски.

Тя е сформирана и подготвена от 2-ра механизирана бригада, усилена с формирования за специални сили, танкови формирования, защита на силите, противовъздушни, психологически операции, разузнаване, гражданско-военно сътрудничество, логистично осигуряване, военна полиция, ВВС и ВМА.

Сертификацията на батальонната група ще се проведе от 19 до 21 април 2016 г.

На откриването на учението присъстваха още министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов.

Тактическото учение е финалният етап на подготовката на бойната група, а темата на учението е "Действие на МПБГр като противодесантен резерв".
Целта на учението е цялостна оценка на готовността на щаба и формированията на МПБГр за развръщане и участие в съвместни операции с партньорите от НАТО.
В учението участват до 740 военнослужещи, като 35 от тях са на Въоръжените сили на САЩ, както и до 190 единици бойна, транспортна и специална техника.

Оценяването на действията на бойната група се извършва от комисия от Командването на Сухопътните войски и Силите на САЩ в Европа.За демонстрирането на постигнатите по време на учението способности на 19 април е предвиден Ден за високопоставени гости.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Велко Велков 11 апр 2016, 19:46
   
  4
   
  0

  премиерът да направи ответен отговор срещу удара на турския дипломат, произнесен при откриването на турската партия ДОСТ!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker