Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/76/286876/622391e7e5aabf1ce8c060fa1c91e1c1_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Държавата ще плаща на фирми за оградата

Pan.bg 21 фев 2018 | 17:54 views (473) commentaries(0)
img fakti.bg


Не се знае колко пари до момента е струвало възпиращото съоръжение

Цената на прословутата ограда по българо-турската граница ще продължи да нараства. Депутатите от управляващото мнозинство са внесли промени в Закона за обществените поръчки, които дават „зелена светлина“ за отпускането на държавни пари на фирми, които да поддържат съоръжението.

Те ще се занимават с поправянето на пораженията вследствие на природни бедствия, ще почистват канавките, водостоците, избуялата растителност, както и изградената инфраструктура в близост до оградата.

С промените в Закона за обществените поръчки, депутатите Данаил Кирилов и Християн Митев настояват поддръжката на оградата да се изключи от задължителните процедури за избор на изпълнител. В мотивите е записано, че целта е да се ускори сключването на договори, защото вече имало множество случаи на разрушени участъци, които няма кой да поправи.

В момента само изграждането на възпиращото съоръжение бе изключено от изискванията на закон за обществените поръчки. Така се избягваха възможностите за обжалвания, които забавят строителството.

Не става ясно с какви средства ще се осигурява поддръжката и колко би струвало това. Никъде не се споменава и колко пари до момента е струвало възпиращото съоръжение. Преди време председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че строителството на 234 км ограда по българо-турската граница е струвало около 200 млн. лв.

От ГЕРБ обясниха пред Епицентър.бг, че промените в Закона са по настояване на „Обединени патриоти“ и по - конкретно на партия НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker