Липса на информация по въпроса за концесията на летище Пловдив

Pan.bg 16 юли 2018 | 17:31 views (377) commentaries(0)
img www.plovdiv-press.bg

В Министерството на транспорта няма информация дали от избрания за концесионер на летище Пловдив консорциум между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ са внесли нужните документи за подписването на договора. Това трябваше да се случи още след 15 юни, но тогава от сдружението поискаха и получиха 1 месец отсрочка. От пресцентъра на транспортното министерство обясниха, че на инвеститорите „е необходимо време да приключат процедурите по приемане на решение от техните управителни органи“.

15 юли беше в неделя, а в ГПК е записано, че „когато последният ден от срока е неприсъствен, срокът изтича в първия следващ присъствен ден”.

Първото позвъняване на репортер на ПловдивПрес до транспортното министерство беше минути след 13 часа днес и завърши с обещанието за проверка дали документите са внесени и дали предстои подписването на договора. След още няколко разговора около 16,30 часа от пресцентъра обясниха, че нямат информация за случая.

Принципно журналистите настояват за официална информация, за да не гадаят, но в тази ситуация се налага предположението, че поне до петък потенциалните концесионери не внесли документацията.

Докато течеше поисканата отсрочка, на 3 юли във Франция при инцидент загина шeфът нa ĸитaйcĸия ĸoнглoмepaт НNА Grоuр Уaн Джиaн.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker