Наградиха Александър Кръстев - златният медалист от Международната олимпиада по информатика!

Pan.bg 16 сеп 2018 | 13:01 views (302) commentaries(1)
img Наградиха златния медалист от Международната олимпиада по информатика

Текст и снимка Община Варна

www.varna.bg

Александър Кръстев - златен медалист от 30-та Международна олимпиада по информатика, получи вчера почетен плакет на Община Варна. Единадесетокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ спечели отличието в едно от най-престижните състезание по информатика в света, което се проведе в Япония, с участие на представители от над 80 държави. България бе представена от отбор с четирима ученици, като златния медал спечели представителят на Варна - Александър Кръстев. Другите три момчета се отличиха с бронзови отличия -Виктор Терзиев от Софийската Математическа гимназия, 12 клас, Мартин Копчев - Природоматематическа гимназия -Габрово, 8 клас, и Радослав Димитров -Математическа гимназия -Пловдив, 11 клас. Това лято Александър Кръстев спечели и златен медал от Балканската олимпиада по информатика, провела се в град Тимишоара, Румъния.
На днешното тържество, което се проведе в Община Варна, ученикът получи плакет от директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, в присъствието на Елена Димитрова, преподавател на Александър, и на директора на Математическата гимназия Павлин Петков. „За мен е голяма радост, че получих това отличие от Община Варна. Благодаря на всички, които са ми помогнали да спечеля тази награда – на училището, на моята учителка и на ръководителите на националните отбори“, заяви медалистът. „Това е напълно заслужена награда за труда и усилията, които е положил Александър. Ще се радваме на по-нататъшните му успехи“, каза и Елена Димитрова. Поздравления бяха отправени и от директора Павлин Петков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  социопат 16 сеп 2018, 16:08
   
  2
   
  0

  По-нататъшните успехи на Александър ще са зад Океана. Ще го лапне някоя фирма от Ню Йорк и чао за винаги! Същото ще стане и с другите момчета-медалисти. Бългерията ще загуби младите си хора. Както стана с многото ни бивши шампионки по художествена гимнастика-работят с чужди отбори. Същото е и с лекарите ни,с медсестрите,с акушерките,инженерите,архитектите,певците и художниците ни. Всички отпрашиха на запад и край.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker