Каракачанов акцентира върху споделянето на информация на форума на ВП

Pan.bg 18 сеп 2018 | 17:50 views (256) commentaries(0)
img
news.bg


Споделянето на информация, превенцията и бързото реагиране са изключително важни. Необходимо е обединяване на усилията не само на национално ниво, но и в рамките на коалиционните формати, в които участваме.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред участниците в годишната конференция на началниците на военните полиции на страните-членки на НАТО. Форумът, чийто домакин е Служба "Военна полиция", се провежда в София и в него участват 78 представители на 32 държави и 7 структури на НАТО.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов призова за единство и активност пред предизвикателствата за сигурността.

Според Каракачанов, необходимо е степенуване на приоритетите в политиката за сигурност, взаимодействие и координация и да бъдем единни.

По думите му предизвикателствата както в района на Близкия Изток, така и в региона на Черно море не са отшумели. Те тепърва ще създават допълнителни проблеми пред сигурността на нашите държави, подчерта министър Каракачанов.

Акцент в дискусиите по време на тридневната конференция е поставен на изграждането и развитието на военнополицейските способности в отговор на терористичните, асиметричните и хибридните заплахи за сигурността.

В последния ден на форума Федерална република Германия ще приеме от Италианската република председателството на военнополицейските органи на НАТО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker