Заплатите на депутатите скачат с още 300 лв.

Pan.bg 13 фев 2019 | 21:17 views (248) commentaries(1)
img
frognews.bg


Министри и депутати отново са с по-високи заплати. Статистиката отчете ръст на средните възнаграждения в обществения сектор, на чиято база се изчисляват и заплатите на властта.

Така основната заплата на народните избраници нараства с близо 300 лв. и надхвърля 3 800 лв. Депутатите, които са в постоянни комисии получават още 15% отгоре, което означава, че те месечно ще се разписват върху поне 4 378 лв.

Увеличават се и възнагражденията на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на премиера Бойко Борисов – те ще получават с близо 500 лв. по-високи заплати или 5 900 лв. на месец.

Най-високо е възнаграждението на държавния глава – заплатата на президента Румен Радев надхвърля 7 600 лв. Министрите ще се разписват срещу 370 лв. повече на месец. Техните заплати стават близо 5 000 лв. Последното увеличение на заплатите на властта беше през ноември миналата година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Бачо Ви Иван 13 фев 2019, 21:57
   
  5
   
  0

  Еваала, ашколсум. Бях се притеснил, че скоро тези изедници не са получавали увеличение на заплатите си и гладни щяха да останат. Това се казва "дебелизъм и простащина". Ама ако ги питате, защо - ще Ви отговорят, такъв се закона. Кой закон бе маскари, та нали Вие си ги пишете и зад тях се криете. Пари за болни деца няма, за хората дали живота и здравето си, а сега пенсионери пари няма, за магистрали и скъпи лекарства, пари има. Има пари и за други "първостепенни, даже неотложни разходи". Май забравихме в средата на миналата година гласуваните над 600 000 млн. лева за училищна спортна инфраструктура ( какво стана, ще каже оня Орешарски, като вземе властта), за магистрали. пълнене на безумни дупки, но не с асфалт, а с … и аз не знам с какво? ПОЖЕЛАВАМ СИ СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА ОТНОВО БЛАГА ВЕСТ ДА ЧУЯ, ЧЕ ОТНОВО ИНДЕКСАЦИЯ ИМА НА ЗАПЛАТИТЕ НА ИЗЕДНИЦИТЕ С 300 - 500 ЛШВ., ТА ДА НЕ ГИ МИСЛЯ, ЧЕ ГЛАДНИ И ЦАДНИ ЩЕ ХОДЯТ ИЗМЕЖДУ ХОРАТА, НАРОДНИТЕ ХОРА ДЕ И ТЕ, ХОРАТА ДЕ, ЩЕ ГИ СЪЖАЛЯВАТ И ПОМОЩИ ДОРИИ ЩЕ ИМ ДАВАТ. НАГЛОСТ, ГОЛЯМА НАГЛОСТ, ДАВЕ КАК ДА СЕ ИЗРАЗЯ? НЯМАМ ДУМИ, НО ПОНЕ ЕДИН ПРОСТАК, ТЪЙ ДЕ УПРАВЛЯВАЩ ПОНЕ ДА БЕШЕ КАЗАЛ, СРАМОТА БЕ ДРУГАРИ, ТО ОТ ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ СИ СМУЧЕМ МЪНГИЗИ, ЗАПЛАТИТЕ ПО ЗАКОН НИ СЕ ИНДЕКСИРАТ, НО ПОНЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ И ХОРАТА ДА ПОМИСЛИМ. ДА, АМА НЕ. НАЛИ ПРОСТИТЕ НЕ НИ ПИТАТ, НЯМА ДА ОКАМЕ И СЛЕД ТРИ ДЕНА ВСИЧКО ЩЕ Е ЗАБРАВЕНО И МЪНИТЕ ЩЕ СИ ГУШКАМЕ. ТОВА Е ПРИЯТЕЛИ, ТОВА Е НАЙ БОГАТАТА СТРАНА В ЕС, НАЙ - СОЦИАЛНАТА БИХ КАЗАЛ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО КАЗВА ЗА НАС ЕВРОПА. ПИТАЙТЕ БОКО. И ТОЙ ЗАВАЛИЯТА НЯМА КАКВО ДА КАЖЕ И ОТ 11 ГОДИНИ НИЩО НЕ КАЗВА, СИГУРНО НИКОЙ НИЩО НЕ МУ КАЗВА, ПЪК И ТОЙ ОТ КЪДЕ ЛИ ДА РАЗБЕРЕ. ТЕЖКО НИ И СЕГА А ЗА НАПРЕД ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО ТЕЗИ НЕСМЕНЯЕМИ "РОТАЦИОННИ ИЗРОДИ, ТЪЙ ДЕ ПОЛИТИЦИТЕ" НИЩО ДРУГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА, ОСВЕН ДА СЕ КОАЛИРАТ, ПРЕПЛИТАТ И НА КОКАЛА ОТНОВО ДА УВИСНАТ. .
  !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker