Антонио Таяни се обяви против гласуването на пакет "Мобилност"

Pan.bg 26 мар 2019 | 19:17 views (275) commentaries(0)
img
blitz.bg


Пълна мобилизация в Европейския парламент срещу спорния пакет „Мобилност”, който засяга българските превозвачи.

На теория има две възможности да не се стигне до вот на пакета „Мобилност” утре. Първата е техническа – ако до един час не бъдат преведени всички поправки в текста на всички езици. Втората възможност е процедурна. Председателят на ЕП Антонио Таяни коментира, че преди да се стигне до какъвто и да било вот, не е ясно може ли да се гласува текст, две трети от който е бил отхвърлен от Специализираната комисия по транспорт. Все пак според евродепутати шансът да не се стигне до вот е минимален.

Тримата български евродепутати, които отсъстваха вчера, имат различни причини. Двама от тях съжаляват за отсъствието си, а един просто има различни позиция от националната. Полетът на Светослав Малинов е закъснял, а Неджми Али е бил задържан в родния си край. Но и двамата утре ще гласуват за отхвърляне на пакета „Мобилност”.

Николай Бареков обаче подкрепя пакета „Мобилност”. Той твърди, че 99 процента от шофьорите в България мислят като него, но не смеят да го кажат. „Защото ги е страх. Собствената ми сестра ме помоли да спра, защото нейното семейство също е ангажирано с този бизнес на най-ниските нива. И това също създава предпоставки тези хора да бъдат уволнени, гонени. Хората се страхуват за хляба си”, коментира пред БТВ Бареков.

Над 100 превозвачи от България се очакват утре за протеста. Над 300 ще пристигнат от Румъния.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker