Изпратихме с тъга и добри думи ген. Димитър Ж. Тодоров

Pan.bg 09 ное 2018 | 21:27 views (833) commentaries(0)
img http://otbrana.com

Десетки генерали, адмирали, офицери, сержанти и цивилни служители казаха днес последно сбогом на генерал-лейтенант от запаса Димитър Ж. Тодоров. В Ритуалната зала на Централните софийски гробища дойдоха много военнослужещи от запаса и кадъра, които са служили под командването на генерала.

Голям български генерал, човек на честта с безспорен принос в изграждането и развитието на Ракетните войски и артилерия, се посочва в съболезнователния адрес на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев, който бе прочетен от неговия съветник полковник от запаса Илия Милушев. Държавният глава подчертава и активната гражданска позиция на ген. Тодоров и неговите усилия за съхраняване на воинските традиции. От името на служилите в Ракетни войски и артилерия съболезнования към близките поднесе генерал-майор от запаса Вълчо Фотев – председател на Асоциацията на артилеристите и ракетчиците. Последни думи за сбогом с фронтовака и генерала каза и председателят на Съюза на ветераните от войните на България доц. д-р Иван Сечанов.

Генералът бе изпратен с военен ритуал с участието на Националната гвардейска част. С него се разделиха още секретарят на президента по отбрана и сигурност ген. Стефан Янев, вицепрезидентът ген. Ангел Марин, началникът на ЦВО полковник Георги Петков, група офицери от Военна академия, председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков, председателят на Столичната организация на СОСЗР ген. Стефан Стефанов, запасни и резервисти от цялата страна, ветерани от Втората световна война и много граждани.

Съобщено бе, че до близките на ген. Тодоров са изпратени съболезнователни адреси от командира на ВМС, декана на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ, Асоциацията на артилеристите и ракетчиците, Общинската организация на СОСЗР в Карлово, Клуба на артилеристите в СОСЗР – Бургас, ракетчиците от 66-а рбр – Ямбол, артилеристите от Стара Загора, клубовете на ракетчиците и артилеристите в Търговище, Телиш, Пловдив и Самоков, командира на артилерийския полк в Асеновград, командира на НГЧ, НС на БСП, началника на Военна академия и Асоциацията на военните разузнавачи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker