След решението на Владимир Путин! Ето какво ще бъде изведено от територията на Сирия

Pan.bg 12 дек 2017 | 07:26 views (1000) commentaries(1)
img
Решението на президента на Русия Владимир Путин да изведе руските войски от Сирия не означава, че всички руски военнослужещи в близко време ще напуснат страната, съобщава Независимая газета, цитирана от Фокус
Руският контингент в Сирия ще остане в съкратен състав.
Путин, издавайки заповедта за изтеглянето на войските от Сирия по време на посещението си в базата на руската авиация „Хмеймим“ подчерта, че „ако терористите отново надигнат глава, то ние ще нанесем по тях такива удари, каквито не са виждали“.
Руското министерство на отбраната може да изпълни президентската заплаха и без сирийската си групировка.
Каспийската флотилия демонстрира възможностите на крилатите ракети „Калибър“, а на далекообхватните бомбардировачи Ту-22М3 са им необходими едва два часа да долетят от Русия до всяка точка на територията на Сирия.
Въпреки заповедта на руския президент, няма да има пълно изтегляне на военния контингент.
В Сирия остават две руски военни бази. В частност това са пунктът за материално-техническо осигуряване на руския флот в Тартус, който според руско-сирийския договор, премина към Русия в срок от 49 години. Договорът ще бъде автоматично продължаван през 25 години. Според договора базата в Тартус се ползва с пълен имунитет от гражданската и административната юрисдикция на Сирия. Неговото движимо и недвижимо имущество не подлежи на обиск, реквизиция или арест. Личният състав също има имунитети и привилегии.
За състава на настоящата руска групировка в Сирия може отчасти да се съди по думите на Путин по време на речта му пред личния състав в „Хмеймим“.
„Пилотите, моряците, специалните части, разузнавачите, военнослужещите от органите за снабдяване, военната полиция, медицинската служба, сапьорите и съветниците проявиха най-добрите качества на руския войник – мъжество, героизъм, решимост и професионализъм“.
Генерал-полковник Сергей Суровикин съобщи, че от Сирия ще бъдат изтеглени 23 самолета, два хеликоптера, военната полиция, центърът за обезвреждане на мини и болница.
Но едва ли групировката ще бъде съкратена значимо. Бойните действия продължават и затова военните съветници ще има да поработят още.
Военноморската база в Тартус и летище „Хмеймим“ се нуждаят от прикритие. От това може да се направи извода, че ПВО и ПРО няма да бъдат съкращавани. Засега е известно, че част от авиацията ще се завърне в Русия. Нещо подобно ще се случи и с бронираната техника, със самоходните артилерийско обстановки и с тежките огнехвъргачки.

pik.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Манимани 12 дек 2017, 15:27
   
  1
   
  0

  "премина към Русия в срок от 49 години", "самоходните артилерийско обстановки"

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker