Ефективността на "Красуха" в Сирия е под съмнение

Pan.bg 02 ное 2018 | 16:04 views (2199) commentaries(8)
img
„Ефективността на руските оръжия буди все повече съмнения“ .
Според информация, цитирана от The Military Watch и The National Interest руските комплекси за РЕБ "Красуха" се разполагат в направление югозапад, в резултат на което Средиземно море, част от територията на Ливан и северната част на Израел, попадат под тяхното електронно въздействие. Въпреки това военни експерти повдигнаха въпроса защо руските комплекси не можаха да спрат атаката на бойни БЛА, които нападнаха по-рано руската авиобаза Хмеймим.
"Радиусът на действие руските комплекси за радиоелектронно потискане „Красуха“ е около 250-300 километра. Като се вземат предвид предишните данни, руският комплекс не само изплаши американските военновъздушни сили, НАТО и Израел, но и "забивал" авиониката на самолетите. Независимо от това, за противодействие на БЛА, използвани от ислямските бойци, които преди това са атакували базата на Хмеймим, не са използвани системи за РЕБ, а системи за ПВО. Всичко това повдига много въпроси за ефективността на руските комплекси за РЕБ, тъй като не можаха да се справят с обикновена и незащитена електроника в радиус от 10-20 километра, а вероятността, че на разстояние от няколко стотин километра тези комплекси могат да причинят щети на защитените средства, е изключително малка“, изрази скептицизма си военен експерт, цитиран от The Military Watch.
По-рано се появи информация, че американски самолетоносач е бил принуден да напусне източната част на Средиземно море поради мощното въздействие на руските комплекси за РЕБ.

М. ГЕНОВ
Източник: The Military Watch
Снимка: © Минобороны РФ
Видео: © YouTube


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Тъй сега 02 ное 2018, 16:10
   
  37
   
  4

  Ясно ли вие че тази Красуха не я пускат за щяло и нещяло. Както и други подобни системи. Ако я пускат всеки път, то много лесно ще и намерят противодействие и ще стане излишна. Оръжието има стратегически смисъл с присъствието си. Общо взето е като ресурс, който може да се ползва ограничено. Тук да уточня, че все пак става въпрос ако противника е технически напреднала страна като Израел, САЩ и др.
  Като цяло всичко са приказки и пропаганди....

 2. #2
  Aka72 02 ное 2018, 16:57
   
  13
   
  2

  Не ни е ясно, но пък сме учили физика.
  Мошността пада на квадрата на разстоянието и за да има ефект на километър два , лъча трябва да е силно стеснен.
  А само за сведение в самолетите не ползват потребителска електроника, а американците отдавана изпращат електроника в космоса, където лъченията са много по сериозни

 3. #3
  антиНАТО 02 ное 2018, 17:23
   
  30
   
  7

  Ми щом евреите се оплакват че заради "Красуха" се е задействал 'Железния купол" и изстрелял ракети в нищото значи работи.

 4. #4
  Незнайков 02 ное 2018, 18:56
   
  6
   
  1

  Както се казва - ух да се е*а и у швейцарския "експерт"...

 5. #5
  Факт! 02 ное 2018, 19:10
   
  9
   
  4

  Учил физика нашия квадрата от разстоянието бла бла формулата за решаване на кубично уравнение на Кардано-Ферари не може да докаже физика учил.На квадрат повдига като 6-то класник.Смех!

 6. #6
  HAARM 88 03 ное 2018, 19:15
   
  3
   
  6

  засуха за красуха !

 7. #7
  Георги Ковачев_ 08 ное 2018, 15:41
   
  4
   
  0

  Едно от най-погрешните очаквания на западните "специалистите", е че руснаците, също като тях, ще реагират първосигнално на всички влитания на чужди самолети.

  Инсталираната от тях мрежа е достатъчно прецизна, за да позволи на руснаците да я активират по избор срещу избрани от тях цели.

  Нещо повече, ако бях на тяхно място, щях да оставя първите няколко влитания да минат необезпокоявано, стига, разбира се, да преценя, че евентуалните удари няма да засегнат нищо съществено. Целта: по този начин ще създам у противника погрешното впечатление, че е неуязвим. И когато дойде момента за противодействие на атака срещу важна цел - изненадата за опонента ще е от неприятните.

  Разбира се, когато това се случи, израелци и американци ще го ударят на обяснителен режим как прехвалените F-35 са били свалени по случайност, защото, видите ли, няколко седмици преди това прелитали над Сирия необезпокоявани. Но пък руските военни никога не са се интересували от правенето на PR - за тях от значение е крайният резултат.

 8. #8
  Гоем специалист 13 ное 2018, 20:33
   
  0
   
  0

  "...Но пък руските военни никога не са се интересували от правенето на PR - за тях от значение е крайният резултат...."
  Уважаеми Ковачев, пишеш, като политически офицер. Та при тях пиара е най силното оръжие. От времето на СССР професионализма им е стигнал незнайни низини. Сметни колко руски самолета паднаха в и около Сирия, сами, без никакво въздействие от страна на противника.
  Евреите не са първични. Ще поживеем и ще видим. Задай си въпроса – какъв е смисъла да унижават Русия. Ако го направят, значи повече не се е търпяло относно действията на иранците. Пък сега... нека Красуха да се попъчи колко е голема.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker