Милиардер се разведе с жена си, но изгуби любимата си яхта за 485 млн. долара

Pan.bg 20 апр 2018 | 19:31 views (876) commentaries(0)
img
blitz.bg


Лондонски съд разпореди конфискацията на луксозна яхта за 485 млн. долара - собственост на руски милиардер, при налагането на изплащането на една от най-големите суми при развод в историята на Великобритания.

Съдът разпореди, че Фархад Ахмедов трябва да прехвърли собствеността на 115-метровата яхта MV Luna, която в момента е задържана на сух док в Дубай, на своята бивша съпруга Татяна Ахмедова.

Съдията е потвърдил предишното решение на съда, че Ахмедов трябва да плати на бившата си съпруга 453.5 млн. паунда (646 млн. долара).

Съдия Чарлз Хадън-Кейв е заявил, че Ахмедов се е опитал да скрие собствеността си на Luna зад група компании и е преместил плавателния съд в Дубай, смятайки, че така ще е е извън обсега на британската съдебна система.

Яхтата с девет палуби, която разполага с екипаж от 50 души и две площадки за хеликоптери, първоначално бе построена за Роман Абрамович, преди Ахмедов да я купи през 2014 г., пише Bloomberg.

Luna, на която също така има 20-метров открит басейн, осем по-малки лодки и миниподводница, е оценена на 346 млн. паунда, (485 млн. долара), според съдебното решение.

Решението на съда бе взето, след като съдия обяви, че милиардерът трябва да предостави 41% от активите си на своята съпруга през декември 2016 г.

Двамата се срещат през 1989 г., женят се четири години по-късно и се местят в Лондон, където Ахмедова живее с децата им и досега. Бракът им приключва в края на 2014 г.

Смята се, че Ахмедов, който отказва да участва в бракоразводното дело и се мести обратно в Русия, е преместил колекцията си от предмети на изкуството, оценявана на 90.5 млн. паунда (127 млн. долара), в Лихтенщайн.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker