Щурците - храната на цивилизацията и бъдещето

Pan.bg 19 авг 2018 | 21:07 views (333) commentaries(0)
img
frognews.bg


Порция сушени щурци, съдържаща 200 калории, е заредена с около 31 грама протеин. Порция телешко с 200 калории пък ни носи едва 22.4 грама протеин.

Щурците съдържат над 40 пъти повече омега-3 киселини от телешкото, в тях има и седем пъти повече фибри, но по-малко мазнини.

Скорошно проучване на университета в Уисконсин, САЩ, сочи, че щурчетата са изключително полезни за целия ни хранителен тракт, пише lifestyle.bg. Според учените, насекомите спомагат за култивирането на пет полезни за стомаха бактерии, които имат доказани пробиотични свойства.

Най-известната от тях Bifidobacterium animalis. Тя е добре позната на медицината със своето противовъзпалително действие, като същевременно засилва имунитета и действа положително на дихателната система.

Учените също така са установили, че приемът на щурци инхибира развитието на патогенни бактерии, които се асоциират с рак, Алцхаймер, проблеми с жлъчката и дори депресия.

Щурците представляват и много по-устойчив метод за изхранване на цивилизацията, отколкото който и да е вид животновъдство.

За производството на половин килограм протеин от щурци са нужни само около 4 литра вода. За същото количество протеин, добит от телета или прасета, са нужни респективно около 9500 и 3000 литра вода.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker